Home

Kehu kasvatuksessa

Kasvatus-lehti - Kasvatuksesta 1/2020 löytyy Faceboo

Tarvittava pohjapinta-ala riippuu valaistuksen tehosta, kasvien lukumäärästä ja käytetyistä kasvatustekniikoista. Normaalissa multakasvatuksessa yhden kasvin ruukku vie noin neliöjalan (30 cm x 30 cm) verran pinta-alaa. Kasvit kuitenkin kasvavat neliöjalkaa leveämmiksi - varsinkin jos ne latvotaan. Kasvatusta suunniteltaessa tulee miettiä, haluaako kasvattaa kasvit tiiviisti vai hieman harvemmin ja onko tarkoitus latvoa kasveja. Kasvuvaiheen pituus vaikuttaa myös kasvien leveyteen olennaisesti. Jos kasvatetaan siemenistä, urosten poistamisen jälkeen kasvutilaa tulee luonnollisesti lisää. Metsän jatkuvasta kasvatuksesta book. Read reviews from world's largest community for readers. Start by marking Metsän jatkuvasta kasvatuksesta as Want to Rea ..miehelle vankeutta Oulussa - mies oli vastuussa lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta. tuntenut erityistä luottamusta tekijään, jonka tehtävänä oli ollut vastata lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta Kasvatustila on syytä vuorata valoa heijastavalla materiaalilla, näin saadaan seinille suuntautuva valo heijastumaan kasveille. Seinät ja katto, miksei lattiakin on hyvä päällystää, osittain tai tietysti mieluiten kokonaan. Eräät kasvattajat päällystävät jopa ruukutkin. Tärkeimmät alueet ovat kuitenkin seinät valaisimesta alaspäin, aina ruukkuihin asti. Mylar ja mustavalkomuovi tulee kiinnittää huolellisesti, sillä turhat rypyt vievät heijastuskykyä ja huonosti kiinnitetty kalvo on varsinainen tulipaloriski.

Ohjelmaan liittyvää

Esimerkkinä 400 W SpNa yhden m2 tilassa, jolla tavoitellaan kunnioitettavaa 400 g satoa, eli gramma / watti. Tavallinen oire on mosaiikkitauti, jossa vihreisiin lehtiin alkaa muodostua vihertävänkeltaisia laikkuja. Keltaisia laikkuja voi myös olla renkaina, jolloin kyseessä on rengaslaikkutauti. Lehdet voivat kellastua ja pudota kokonaan, vaikka kyse ei olisi ravinneongelmista - tosin varsin usein kyse on juuri ravinteista.

Kysymyksiä metsän jatkuvasta kasvatuksesta - YouTub

Leikatun pistokkaan varsi upotetaan välittömästi veteen leikkaamisen jälkeen. Tämä siksi, että leikkauskohtaan nopeasti muodostuvat ilmakuplat saattavat estää pistokasta saamasta vettä, ja se kuolee herkästi. Ravinteiden lisäksi voidaan käyttää myös merileväuutetta. Merileväuute kiihdyttää maaperässä olevien hyödyllisten mikro-organismien toimintaa, sitä kautta tehostaen ja tasapainottaen kasvien ravinteidenottoa. Merileväuutetta voi käyttää hampun kasvu- ja kukitusvaiheessa.

Vanhin tunnettu ja edelleen yleinen järjestelmä on laittaa kasvukaappiin esimerkiksi kiljuämpäri käymään. Tosin hiivakäymisessä vapautuva hiilidioksidin määrä on kuitenkin niin pieni, ettei sillä ole juuri käytännön merkitystä. Kiljuohjeita emme jakele, mutta kannattaa huomioida ämpäriä sijoittaessa, että hiilidioksidi on ilmaa raskaampaa - jos ämpäri on lattialla, hyöty kiljupöntöstä on varsin pieni. 52 tykkäystä, 3 kommenttia - Anna Kinnunen (@kinnusanna) Instagramissa: Tänään kuuntelin innostavan luennon tulevaisuudesta ja kasvatuksesta. Jäin kiinni narratiivista

Hyppyhäntäiset eivät kuitenkaan voi elää vedessä, joten torjunta on helppoa. Upotat vain ruukun reunoja myöten huoneenlämpöiseen veteen ja pidät pinnan alla noin puoli tuntia. Silloin osa hyönteisistä nousee kellumaan pinnalle ja loput hukkuvat. Poista pinnalla kelluvat talouspaperilla. Tämän jälkeen nosta ruukku hitaasti ylös ja huuhtele ruukku, reunat ja vettä sisältänyt astia tarkoin. Siementen idättäminen ennen istutusta ei ole pakollista, vaan siemenet voidaan myös istuttaa suoraan multaan. Idättämällä voi kuitenkin varmistaa, että siemenet ovat elinvoimaisia. Idättäminenkään ei takaa kaikkien versojen pinnalle nousemista, mutta antaa hyvin suuntaa. Lue kirjautumisohjeet. Unohditko salasanasi? Tilaa uusi. Eikö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy palveluun. Kun purkki on täynnä osittain murskattua ja rytistettyä materiaalia, sulje se. Jos olet kuivattanut kasvia jostain syystä ja lehdissä ei ole kovin paljoa nestettä, lisää tilkka vettä. Teippaa kansi kiinni suhteellisen huolellisesti, ilmaa pitäisi päästä sisään aivan pikkuisen. Virukset voivat tarttua monella tavalla, esimerkiksi jos kasvit koskettavat toisiaan tai omien käsiesi kautta. Jos kosketat saastunutta kasvia ja sen jälkeen tervettä, voi tartunta olla mahdollinen. Usein pistokkaisiin iskee kasvitauteja, varsinkin jos niitä on otettu saastuneesta emosta. Siemenissä viruksia kulkee harvoin.

Myöhemmin juurimätä ilmenee rusehtavina, haisevina ja limaisina juurina - kasvin vihreät osat voivat tästä huolimatta näyttää terveiltä. "Juuret haisevat aivan viemäriltä" -lausahdus kuvailee tilannetta hyvin. Lopuksi juuret muuttuvat vielä ruskeammiksi ja alkavat kuolla, lopulta kasvin vihreät osat kärsivät pahasti ja lehdet alkavat kuihtua. - Jos EC laskee -> ravinteita oli nesteessä liian vähän >>> Lisää enemmän ravinteita. - Jos EC nousee -> ravinteita liian paljon >>> Laimenna ravinneliuosta esim. lisäämällä vettä. EC:n laskiessa kasvi käyttää enemmän ravinteita ravinneliuoksesta kuin vettä, eli se tarvitsee enemmän lannoitteita. Aluksi tartunta ilmenee pieninä ja vaaleina, hieman harmahtavina pölyn näköisinä laikkuina. Sormella pyyhkäistessä härmää irtoaa. Muutamassa päivässä härmä levittää itiöitä yllättävän laajalle alueelle, tällöin kasvatustilassa niitä lentelee miljoonia, etsien otollisia lisääntymisalueita. Pitkälle edenneen härmän valloittamat lehdet ovat kuin tasaisesti valkoisen pölyn peitossa. Ensiksi valloittuvat alempana olevat lehdet ja lopulta härmän ylöspäin levitessä kukinnot ovat vaarassa. Kukinnot pelastaaksesi voit joutua korjaamaan sadon etuajassa. Etenkin leikkaamiseen käytetyt välineet ja pistokkaan ensimmäinen päivä pitäisi pyrkiä pitämään suhteellisen steriilinä, vaikka pistokas kehittää suojan bakteereille kuitenkin suhteellisen nopeasti leikkauskohtaan. Mikäli juurrutusnesteessä ilmenee samentumista tai muuta kasvustoa - useimmiten levää tai limaa - tulee neste ja astia vaihtaa. Paperipusseissa "pinnalta rapeiksi" kuivuneet kukinnot asetetaan väljästi lasipurkkeihin, jotka suljetaan tiiviisti. Purkit säilytetään viileässä ja suojassa valolta.

Valomuokkaa muokkaa wikitekstiä

Toinen tapa on ravistella siitepölyä minigrip-pussiin ja sitten joko sormella tai pumpulipuikolla hieroa sitä naaraan kukintoryppääseen. Kannattaa myös merkitä hedelmöitetty oksa vaikkapa nauhalla, ettei sitä turhaan vaikkapa silvo makupaloiksi. Vähitellen silmän harjaantuessa siemeniä sisältävät kukinnot oppii kyllä erottamaan sinsemillasta. Viikon ajan voi mullan pitää kosteana sanomalehtien avulla. Multa kastellaan kunnolla, ja mullan päälle laitetaan reilu kerros märkää sanomalehteä. Sanomalehti tulee asettaa varren ympärille halkion avulla. Märkä sanomalehti pitää hyvin kosteutta allaan. Hamppu on hyvin sopeutuvainen kasvi, mutta mitä paremmin kasvin tarpeet otetaan huomioon lannoitettaessa kasvia ja mitä tarkemmin mahdollisia puutostiloja tarkkaillaan (ja korjataan), sitä kiitollisemmin hamppu kasvaa ja kukkii, mikä näkyy myös sadossa.

Ihan pihalla: Vanhemmuustaidoista ja lasten kasvatuksest

Émile eli kasvatuksesta - Wikipedi

 1. ..a rar()Ke KoHcyJrbraulIoHHy]o noAAepxKy no BonpocaM 3Kcnnyaraur4l4 TexHI4(recKI4x ycrpoftcrn (nporpanrriluoro o6ecneqenux) srexrpoHHoro MoHr4TopHHra MecronoJlo)KeHu, rpa)r(AaHuHa n..
 2. Ensimmäiseksi kukinnot asetetaan paperipussiin. Parhaiten tähän soveltuvat ruskeat valkaisemattomat paperipussit, jotka eivät sisällä tarpeettomia kemikaaleja. Aseta kukinnot väljästi pusseihin, jotta ilma pääsee kiertämään. Voit tehostaa tuuletusta tekemällä muutamia reikiä pussin yläpuolelle. Muista tarkistaa pussit päivittäin. Kukinnot kuivuvat lähes täysin noin 1-4 viikossa.
 3. Émile eli kasvatuksesta (ransk. Émile ou de l'éducation) on Jean-Jacques Rousseaun vuonna 1762 ilmestynyt kirja. Teoksen on suomentanut Jalmari Hahl vuonna 1905. Teoksessa käsitellään Rousseaun oikeana pitämän kasvatuksen periaatteellisella tasolla
 4. Очки солнцезащитные женские Aliexpress KEHU Women Famous Brand Designer Square Sunglasses Men Women Celebrity Superstar Trend Mirror Sun Glasses UV400 K9190

Ihan pihalla: Vieraana Suomi100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen 31 min to 29.12.2016 Suomi täyttää 100 vuotta ja juhlat ovat alkamassa. Miten Suomi juhlii? Tuleeko juhlista hartaat ja juhlavat vai iloiset ja riehakkaat? Mitä me juhlimme, kun juhlimme 100-vuotiasta Suomea?Vieraana Suomi100-hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen. Juontajana Olga Ketonen. kehu men. kehu men. one piece resin statue

Kirjoja lasten kasvatuksesta, Viht

 1. Älä missään tapauksessa puhalla kasvatustilan ilmaa - edes puhdistettua - taloyhtiön omaan ilmastointijärjestelmään! Saatat sekoittaa koko talon ilmanvaihdon ja saat talonmiehen kotikäynnille.
 2. aisuudet vaikuttavat siihen, kuinka kasvin juuret kasvavat ja imevät ravinteita ja vettä. Vääränlainen multa voi pilata koko kasvatusprojektin, vaikka muut osa-alueet olisivatkin optimaaliset. Onneksi hamppu on kasvina varsin sopeutuvainen, joten kovin helposti ei vääränlaista maata saa kasvilleen tarjoiltua.
 3. en häiriintyy ja kasvissa alkaa pian ilmetä puutostiloja. Hamppu pitää lievästi happamasta maasta, joten optimaalinen pH löytyy väliltä 6,1 - 6,6. Happamuuden kannalta "varmaksi valinnaksi" on todettu ainakin Biolanin Musta multa + kevytsora, jolloin pH-arvoa ei tarvitse mitata. Muutkin kauppojen multaseokset ovat tavallisesti esikalkittuja sopivaan pH-arvoon, joka ilmoitetaan multapussissa ravinnearvojen yhteydessä.
 4. FIM-latvonnassa leikkauksen tulisi olla kuppimainen. Oikea tekniikka on suorittaa leikkaus esim. terävällä askarteluveitsellä alaviistoon ja kiertäen kasvin varren ympäri jolloin kasvukärjen esilehdet ja ulkosyrjä pysyvät ehjänä.
 5. not, jotka vaikuttavat ihmisyksilön kehittymiseen. kasvatta

Ilmamuokkaa muokkaa wikitekstiä

- Kasvatus on vaihdellut, kuten nykyäänkin vähän vanhempien mielialan mukaan. Tietenkin erityisen uskonnollisessa perheissä on pyritty noudattamaan raamatun ohjeita, mutta on paljon perheitä.. Myytävissä lannoitteissa on mainittu NPK-arvo, joka kertoo, missä suhteessa kyseinen lannoite sisältää pääravinteita. Hampun ravinteidentarve vaihtelee suuresti kasvuvaiheiden mukaan. Useat kasvattajat pitävät hamppua pimeässä vähintään vuorokauden ennen varsinaista sadonkorjuuta. Tällä menetelmällä pyritään puristamaan viimeisetkin pisarat THC:tä kasvista. Jos ravinneliuoksen pH-arvoa joutuu korjaamaan, täytyy noudattaa suurta varovaisuutta: pH-down- ja pH-up -liuokset ovat voimakkaita happoja ja emäksiä ja vaarallisia ihollekin joutuessaan - saati silmiin. Huuhtele aina mittasi ja astiasi kunnolla ja vältä roiskeita. Pienissä, 10-20 litran vesimäärissä tarvittava korjausliuos voi olla vain millilitran kymmenysosien luokkaa, ja mitattavissa pisaroina! Jos pH-arvo menee reilusti liian alas, ota uusi vesi ja aloita alusta. pH kannattaakin säätää aluksi kohdalleen ennen ravinteiden lisäämistä, välttyäkseen lannoitteiden hukkaamiselta. Älä korjaa pH:ta montaa kertaa eri suuntiin!

Video: Hiusten kasvatuksesta - Xenia's da

Kehu lasta muiden aikuisten läsnä ollessa. Kun lasta kehuu, menevät kehut usein toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kun lapsen saavutuksia kuitenkin kehuu sukulaisten tai ystävien läsnä ollessa.. Happamien ja emäksisten aineiden (etenkin pH-Up ja pH-Down) kanssa tulee olla varovainen, sillä ne ovat vahvoja ja muuttavat pH:ta hyvin herkästi suuntaan tai toiseen. Muutosten jälkeen pH tulisi mitata pariinkin otteeseen, jotta nähdään, pysyykö mullan happamuusarvo vakaana.

Metsän jatkuvasta kasvatuksesta by Sauli Valkone

Lähes mikä tahansa lajike käy verkkokasvatusta varten. Jäykkäoksaisia lajikkeita kuitenkin kannattaa välttää, koska niiden oksat saattavat murtua liiasta taivuttelusta. Korkeakasvuisten sativa-lajikkeiden hallitseminen sisätiloissa myös helpottuu ScrOGin avulla. Erinäisillä alan sivustoilla on suositeltu mm. seuraavia lajikkeita: Cinderella99, Apollo 11, White Widow ja Sweet Tooth #3. Tässä osiossa käsitellään alkuperäistä ns. flat-ScrOGia, jossa verkko on vaakatasossa kasvien yläpuolella. Muita ScrOG-versioita ovat mm. sylinteri-ScrOG ja vertikaalinen ScrOG. Lisätietoa näistä menetelmistä löytyy GrowFAQ:ista, mm. tästä FAQ:ista. HUOM! Tähän voi etsiä paremman linkin.

Metsän jatkuvasta kasvatuksesta - Kirjat - CDON

Vesimuokkaa muokkaa wikitekstiä

- Kasvatuksen päävastuu on kuitenkin vanhemmilla, Risikko muistuttaa. Risikon mukaan opettajilla tulee olla riittävät resurssit monipuolisen opetuksen antamiseen. - Toinen oppii lukemalla ja toinen.. Hedelmöityksen tapahduttua siirrytään käyttämään riittävästi typpeä ja kaliumia sisältävää lannoitetta. Fosforia kuluu siementen tuoton aikana vähemmän. Siemenet ovat kypsymässä, kun siemenkota murtuu ja tumma siemen pilkistää esiin - kypsä siemen irtoaa hellästi sormenpäällä liikuttamalla. Terveet siemenet ovat kovia, tummia ja kohtalaisen suuria. Siemenet kypsyvät 4-12 viikon kuluessa, kuten myös kyseisen kasvin kukinnotkin. Kokonaan siemennetty kasvi laittaa kaiken energiansa siementen tuottamiseen ja se käytännössä kuihtuu pystyyn - siemenet ovat valmiita kun kasvi kuolee lopullisesti.

Itämis-, kasvu- ja pistokkaiden juurruttamisvaiheessa kannabiksen valontarve on 18-24 tuntia vuorokaudessa. Tavallisin valojakso näissä vaiheissa on 18/6, eli kasvit saavat päivittäin 18 tuntia valoa ja 6 tuntia pimeyttä. Kasvuvaiheessa kasvit eivät välttämättä tarvitse lepoa, joten aivan yhtä hyvin valaisimia voidaan pitää päällä ympäri vuorokauden. Kahden edellä mainitun väliltä oleva 21/3 -valojakso on havaittu erittäin toimivaksi, sillä kasveille jää sopivasti aikaa lämpösäteilystä palautumiseen. 4-5 tunnin lepoaika myös tehostaa fotosynteesiä. Hyväksi todettu valojakso on myös 4/4/4/4/4/4 jolloin tila ei lämpene liikaa ja kasvit saavat levätä. Erikoisemmilla ajastimilla on mahdollista käyttää esimerkiksi 18/12 valojaksoa jolloin kasvuaika pitenee mutta sato kasvaa. Vastaavasti 6/12 valojaksolla kasvuaika lyhenee mutta sato pienenee. Muun kuin 24:n tunnin rytmin käyttö on kuitenkin hyvin harvinaista ajastimien huonon saatavuuden vuoksi. Kehu Aai Pardesi (Full Bhojpuri Video Song) Dharti Putra Song : Kehu Aai Pardesi Humse Pyaar Karela Movie : Dharti Putra Star cast : Lavi Singer : Priya Bhattacharya Music Director : Lal. Kysymyksiä metsän jatkuvasta kasvatuksesta1:28:08. Aducate 2.583 views. Metsäbiotalous-webinaari 22.8.2017: Metsän jatkuva kasvatus - perusteita, myyttejä, demo Hakkuri-ohjelmalla; prof

Varmistu veden laadusta - Kalkkeutuneet hanat ja suihkun suuttimet merkitsevät, että käyttövesi on "kovaa", mikä johtuu yleensä liiallisesta mineraalipitoisuudesta. Jos vesijohtoveden liuenneiden hiukkasten pitoisuus on yli 200 ppm (miljoonasosaa), vesi on "kovaa" ja vaatii tämän vuoksi lähempää tarkastelua etenkin jos kasveilla on kroonisia ongelmia. Pyydä vesilaitokselta alueesi vesijohtovettä koskeva analyysi, joka yleensä kattaa pH:n, liuenneiden hiukkasten pitoisuuden ja mineraalitason (myös saasteet, karsinogeenit yms.). Tämä on tavanomainen pyyntö etenkin nykypäivänä, joten se ei herätä erityistä huomiota. Heti multaistutuksen jälkeen taimi siirretään takaisin kosteisiin olosuhteisiin - esim. edellä mainittuun styrox-laatikkoon. Tässä vaiheessa pistokas on alttein kuolemaan, mutta mikäli juurtuminen alkaa, noin 1-3 päivässä pistokas on jo täysin valmis kasvamaan aikuiseksi kasviksi. Juurten kasvu on helppo todeta kirkkaan mukin läpi ja uusien juurten ilmaantuminen osoittaa, että kasvin voi ottaa pois kosteasta astiasta, sillä se pystyy imemään jo tarvittavan kosteuden mullasta. Pistokkaaseen tulisi jättää vartta yli kaksi senttiä ennen aurinkolehtiparia. Tarkoitus on, että pistokas saa etenkin nesteensä suoraan varrella imemällä, ennenkuin juuristo alkaa kasvaa.

Suositeltava materiaali laatikoille on kova tai elintarvikemuovi. Pehmeästä muovista tehdyistä laatikoista saattaa irrota myrkkyjä jos veden ph on matala. Kehu kumppania! Keskustelun aloittaja -T. Hän tulee kaikkien kanssa erinomaisesti toimeen, ja näkee lasten kasvatuksessa asiat hyvinkin erilaisista näkökulmista ja sitä kautta löytää vaihtoehtoisia.. Kuljetuksen jälkeen laita pistokas takaisin veteen ja jatkuvaan valoon. Pistokas voi nuukahtaa veteen laittamisen jälkeen, mutta se palautuu muutaman tunnin sisään. Esiasteella juurimätä usein ilmenee kellertävinä ja roikkuvina lehtinä, mikä kylläkin voi johtua ravinteista, ravinneliuoksen väärästä pH-arvosta tai juurien hapenpuutteesta. Ravinneliuoksen pH-arvo ei enää luonnollisesti nouse, vaan sen sijaan alkaa laskea, veden ravinnepitoisuus taasen nousee ja kasvit ottavat tavallista vähemmän vettä. Juurenpäät voivat palaa, mikä taas kerran voi johtua jostakin muusta, kuten tässä tapauksessa valosta tai ylilannoituksesta. Varmin juurimädän tunnusmerkki ovat rusehtuvat juuret.

Helpoin tapa tehdä rajattu hedelmöitys on kietoa muovipussi uroskasvin oksan ympärille, jossa on avautuneita hedekukintoja, ja ravistaa. Sitten muovipussi viedään naaraskasvin luo varovasti, laitetaan yksi kukkiva oksa kassiin ja ravistetaan voimakkaasti. Todennäköisesti naaraskasvin oksan jokainen kukinto saa osansa siitepölystä. Onko kellään kokemusta päärynäpuista? Sain äitienpäivälahjaksi Pepi -päärynäpuun taimen ja olen yrittänyt etsiä tietoa sen kasvattamisesta. Perheen miesväki ei ollut ostaessaan hoksannut kysyä.. Normaalille kasville torjunta olisi helpompaa, mutta hamppuun ei kemiallisia torjunta-aineita kannata ruiskuttaa. Biologiset torjunta-aineet eivät ole myrkyllisiä, joten niitä voidaan käyttää seuraavien tuholaisten poistoon. Neem-öljy on eräs luonnollinen ja tehokas hyönteismyrkky, jota valmistetaan Neem-puun siemenistä puristamalla. Mäntysuopaliuos on toinen luonnollinen torjunta-aine, joka tehoaa joihinkin tuholaisiin. Kaupassa löytyvistä torjunta-aineista voi käyttää pyretriinipohjaisia torjunta-aineita (pyretriini on nopeasti hajoava luonnon hyönteismyrkky).

Lisäksi perinteisen, hedelmättömän kiljun valmistaminen on laissa kielletty, joten sitä ei voi suositella. Jos käymisreaktion myötä haluaa kuitenkin hiilidioksidia tuottaa, kotiviini on ainakin maistuvampi vaihtoehto. Kiljuämpärin hyöty on myös kumottu, mikäli kasvatustilassa on minkäänlaista ilmanvaihtoa. Koirien kasvatukseen sekä hyvinvointiin ja jalostukseen liittyvää toimintaa tukevat Kennelliiton hallituksen alaisista toimikunnista jalostustieteellinen toimikunta ja kasvattajatoimikunta Lämpimän ilman poistamiseen ja viileän ilman tuomiseen sopivat hyvin erikokoiset tietokone- ja laitetuulettimien nimellä myytävät tuulettimet. Näitä saa mm. 60*60 mm, 80*80 mm ja 120*120 mm kokoisina, mutta 120*120 mm pienemmät puhaltavat yleensä liian vähän ilmaa suhteessa niiden tuottamaan meluun. Isot tuulettimet siis siirtävät jo pienillä pyörimisnopeuksilla kohtalaisesti ilmaa, jolloin ne pysyvät silti vielä hiljaisina. KcrreprbrBaroqzit nepeqeHb npoqe,qyp B cQepe crponrenbcrBa od:nexloe so.uocHa6)KeHu.rr I4 Bo[oorBsA€Hlrf 3a I4cKJrtK)r{eHLIeM JII{HefiHbx o6terror; r4cqeprbrBaroulzii nepeqeHb rrpoqe.. Uros- eli hedekukinnot ovat vaalenvihreitä tai kellertäviä, etäisesti banaaniterttua muistuttavia ryppäitä. Naaras- eli emikukinnot ovat valkoisia haituvia, jotka muistuttavat V-kirjainta. Urospuoliset kukinnot ilmaantuvat yleensä ensimmäisenä, joten ne on helppo tunnistaa. Hedekasvit myös usein kasvavat hieman pidemmiksi kuin naaraat ja aloittavat kukkimisen aiemmin.

Video: kasvatuksesta - English translation - Lingue

Noin kahden viikon kuluttua pitäisi pistokkaiden leikkauspinnan alkaa muodostaa juuria. Pistokas on istutusvalmis sitten, kun juuri on n. 5 sentin pituinen ja kehittänyt useita sivuhaaroja. Täytä uudet ruukut multa- ja kevytsorasekoituksella. Kaiva multaan sopiva reikä, jotta kasvi mahtuu siihen sopivasti. Muista painella multa sopivan tiukaksi.

SOG-menetelmistä löydät lisätietoa GrowFAQ:ista, esimerkiksi artikkelista "What is the Sea of Green method?". Myös suomalaiselta Hamppuforumilta voi etsiä SOG:iin liittyvää tietoa, esimerkiksi kirjoittamalla hakuun avainsanaksi sog. ScrOG-menetelmä on tarkoitettu lähinnä emipistokkaista ja feminisoiduista siemenistä kasvatusta varten. Tavallisista siemenistä kasvatettaessa mahdolliset hedekasvit hankaloittavat kasvatusta ja niiden verkon alta irti repiminen jättää verkkoon/kasvustoon ikäviä aukkoja, joiden täyttäminen ei välttämättä onnistu. Aloita kohdasta 1. Kun uskot löytäneesi ongelman, lue Ravinteet-osiosta lisää aiheesta. Diagnosoi huolellisesti ennen suurten muutosten tekemistä.

Kevytsoran voi peittää muovilla tai foliolla, mikä vähentää lannoiteliuoksen haihtumista. Lisäksi se heijastaa valoa takaisin kasveille ja voi estää mahdollisen levän muodostumista. Muoviin/folioon tehdään reiät kasveja varten. Liian emäksistä (pH > 7) maata voi neutraloida kasteluveteen sekoitetuilla happamilla aineilla, kuten typpi- ja fosforihapoilla. Näitä happoja myydään myös kasvatustarvikeliikkeissä puskuroituna, pH-Down -nimisenä tuotteena. Myöskin etikkaa voi käyttää pH:n alentamiseen.

Koristehampun kasvatusopas/Sisäkasvatus - Wikikirjast

 1. en on erittäin helppoa. Energiansäästölamppujen pienenä ongelmana on kuitenkin lampunkantaan rakennettu elektroniikka - se tuottaa ylimääräistä lämpöä.
 2. Kun kasvi aloittaa kukinnan, se alkaa vähitellen käyttää yhä enemmän energiaa kukintojen muodostamiseen. Riittävän valoenergian saamiseksi kasvi käyttää pääasiassa aurinkolehtiään niin kauan kuin niitä on jäljellä.
 3. http://www.youtube.com/watch?v=hZ9KEhU9A2A&feature=related Шемшук В А. Славянский Собор
 4. nasta löydät tästä Wikipedian artikkelista. ESL-valaisimilla kasvattamisesta kerrotaan erikseen ja laajasti täällä.
 5. toteutettu perinteinen puskatyylinen kasvatus tuotti kahdesta kasvista samoilla välineillä n. 40 g kukkaa 16 viikossa (tuntematon lajike siemenestä, kasvuvaihe 5 viikkoa ja kukitusvaihe 11 viikoa).
 6. otetuista pistokkaista rajattomasti. Kerrotaan, että joillain vanhan polven kannabiksenkasvattajilla on 15 vuotta vanhoja emokasveja, joista saa jatkuvasti lisää pistokkaita.
 7. Read the latest magazines about Kasvatuksesta and discover magazines on Yumpu.com

Kukkimisvaiheen voi sisätiloissa aloittaa milloin itse haluaa, kunhan vain vaihtaa valojakson 12 tuntiin. 12/12 h on yleinen ns. liipaisujakso jolla kannabis aloittaa kukkimisen. Jotkut lajikkeet jo aiemminkin. Etenkin useimmat päiväntasaajan lajikkeet (sativapohjaiset, esim.thai) tarvitsevat loppuvaiheessa kukitusta vain jopa 8 h valoa, muuten kukinnoista tulee "haituvaisia" eikä kukasta tule valmista koskaan 12/12 jaksolla. Kukkimisvaiheen alussa kasville annostellaan pimeyttä lajikkeesta riippuen noin 12 tuntia vuorokaudessa. Kukituksessa tarvittavaa pimeän ajan määrää voi vähentää antamalla kasville 1-2 tuntia tietynlaista IR valoa "auringon" laskemisen jälkeen ja ennen nousua. Valojakson vaihto saa kannabiksessa aikaan kukkimisreaktion (ns. liipaisujakso), jonka jälkeen ensimmäiset merkit kukinnoista ilmenevät 1-2 viikossa. Riippuen lajikkeesta kannattaakin n. 1 kk kukituksen jälkeen alkaa vähentää valoa esim. 10-30 min/viikko, niin kukinnotkin kypsyvät jopa siinä ajassa mitä siementoimittaja on luvannut. Toinen vaihtoehto on antaa kasville keskellä valojaksoa tunnin parin pimeä lepojakso. Teollisilla ajastimilla tai muulla soveltuvalla kytkennällä on mahdollista pitää pimeän määrä vakiona ja lyhentää ainoastaan valoisan ajan määrää. Ylipitkästä pimeäjaksosta ei ole kasville hyötyä. Aikuiset ja toukat imevät kasvin nesteitä ja erittävät tahmeaa ulostetta lehdille. Nesteiden imeminen ei vioita kasvia kovin pahasti, vaikka aiheuttaakin nuorten osien epämuodostuneisuutta. Tahmea uloste sen sijaan on erittäin hyvä kasvualusta haitallisille sienille ja homeille. Jos huomaat vihannespunkkien valloittaman kasvin, poista se heti kasvatustilasta. Näin pystyt pelastamaan muut kasvit tartunnalta. Käsittele kasvi torjunta-aineella ja sumuta kunnolla. Nosta kasvatustilan ilmankosteus yli 50 prosenttiin ja laita kasvi takaisin kasvatustilaan. Seuraa tilannetta muutaman päivän ajan. Usein pelkkä sumutus ja ilmankostuden nosto riittävät. Siementen tuottaminen on yksinkertaisimmillaan varsin suoraviivaista: tarvitaan vain uros- ja naaraskasvi ja annetaan luonnon hoitaa tehtävänsä. Käytännössä kasvattajilla on kuitenkin usein pyrkimyksenä pitää naaraat hedelmöittymättöminä, jotta saataisiin sinsemillaa, eli hedelmöimätöntä kukkaa. Tällöin kasvi ei käytä turhaan energiaa siementen tuottamiseen.

78 parasta kuvaa: kaikkea kasvatuksesta Puutarhaideat, Puutarha ja

 1. Oli kyseessä sitten vesiviljelyjärjestelmän säiliö tai multaviljelijän kastelukannu, lannoitettu vesi tulee aina suojata valolta. Jos veteen pääsee valoa (varsinkin päivänvaloa, tai kasvatuslamppujen), siihen ilmaantuu hyvin nopeasti levää ja vesi pilaantuu muutamassa päivässä.
 2. to 10.11.2016 Mitä miettii maaliskuussa eläkkeelle jäävä Helsingin sanomien politiikan toimittaja Unto Hämäläinen, kun kuuluisa Perässähiihtäjä-blogi on tullut päätökseensä tänään ja maailman mahtavimpaan virkaan on valittu Donald Trump. Juontajana Olga Ketonen.
 3. Johdanto     – Yleistä     – Pikaopas     – Sisäkasvatus     – Ulkoviljely     – Hampun hyötykäyttö     – Kannabislajikkeet     – Liitteet     – Kysytyimmät aiheet (muokkaa)
 4. Homeen muodostuessa eristä homeinen kukinto kokonaan. Myös muut kukinnot on syytä siirtää kuivempaan ympäristöön. Viikon kuluttua voit jo jättää tarkkailun vähemmälle. Yleensä riittää, että purkin avaa päivittäin. Kukinnot ovat valmiita, kun sisällä oleva oksa katkeaa napsahtaen. Tämän jälkeen kukinnot voidaankin jättää lasipurkkiin huolettomasti pitkäksikin aikaa.
 5. Kasvatustilaan olisi hyvä saada mahdollisimman paljon valoa, katso lisätietoja täältä. Valaistusta ei voi lisätä loputtomiin, koska lämpötilat tulevat nopeasti vastaan.

Metsän jatkuvasta kasvatuksesta - Suomalainen

Vastustuskyky taudeille ja tukeva varsi ovat kaliumin ansiota. Kalium vaikuttaa myös muiden ravinteiden imeytymiseen. Kaliumintarve on suurimmillaan nuorilla kasveilla, mutta sitä tarvitaan myös terveiden kukintojen muodostamiseen. Haluttu määrä jaetaan virtausnopeudella, ts. sen perusteella, montako kuutiojalkaa tunnissa hiilidioksidia virtaa. Jos virtausnopeus on esimerkiksi 5 kuutiojalkaa tunnissa, aikaa tilan täyttämiseen menee 0,0288 / 10 = 0,00288 tuntia, eli reilu puolitoista minuuttia. Säilytykseen vaikuttavat monet tekijät, kuten kuinka kauan kannabista aiotaan säilyttää ja kuinka suuria määriä aiotaan säilyttää. Pienet määrät, joita ei aiota säilyttää kauaa, voidaan säilöä yksinkertaisesti pimeään ja kuivaan paikkaan ilmatiiviiseen rasiaan tai esimerkiksi ehjiin minigrip-pusseihin. Lasipurkit ovat suositeltavia. Yli kuukauden säilytettävät tarpeet kannattaa jo säilöä jääkaappiin. Jos kannabista on yli kolmen kuukauden tarpeisiin, kannattaa harkita pakastusta. Pakastus ei heikennä tehoa erityisemmin, jollei purkkia oteta jatkuvasti pois pakkasesta. Näin tehtäessä kosteutta imeytyy kasvin ulkoisiin lehtikudoksiin, jolloin maku ja laatu heikkenevät. Pakasta sopivan pienissä erissä ja varaa jääkaappiin sen verran, että sinun ei tarvitse olla jatkuvasti aukomassa pakastinta.

Tietoa varhaiskasvatuksesta - Varhaiskasvatus - Oulun kaupunk

Hyvä ilmanvaihto poistaa ylimääräistä lämpöä ja takaa kasveille tuoretta ilmaa. Valaisimen teho määrää ilmanvaihdon tehontarpeen, sillä kuumana käyvän valaisimen tuottamaa lämpöä täytyy kuljettaa kasvatustilan ulkopuolelle. Tuulettimia tai tuulettimen tehoa pitäisi löytyä niin paljon, että kasvatustilan ilma (siis tilavuus) vaihtuisi 2-3 kertaa minuutissa. Jos kasvatustilan lämpötilat eivät pysy kurissa, ilmanvaihtoa täytyy luonnollisesti lisätä. Tietokone-/laitetuulettimien järkevä asettelu kasvatustilan sisällä voi vähentää kasvien kuumuutta. Hyvä ilmanvaihto on myös tärkeä elementti homeen ehkäisyssä. Tarkempaa tietoa ilmanvaihdon järjestämisestä löytyy täältä. Erilliset juurrutusnesteet ja -hormonit helpottavat juurruttamista, mutta ne eivät ole pakollisia, sillä laimealla ravinnevedellä onnistuminen on lähes yhtä varmaa. Lisäksi pistokkaita voi ottaa kohtuukokoisesta puskasta suuria määriä, jolloin muutama epäonnistunut pistokas ei haittaa mitään, eivätkä kalliit juurrutusnesteet ole hintansa arvoisia. Tosin jotkut lajikkeet - erityisesti puhtaat indicat - ovat vaikeita juurrutettavia, jolloin niillä erillisten hormonien käyttö saattaa olla jopa pakollista. Voit tehdä pistokkaalle kotitekoisen juurrutusnesteen, pajunkuori sisältää runsaasti juurtumista edistävää IAA-hormonia eli auksiinia. Pajusta löytyvä IAA ei ole vesiliukoista, mutta kaupallisista tuotteista löytyvä IBA ja NAA ovat, minkä vuoksi niitä voi olla helpompi käyttää. Kerää pari kourallista pajunkuorta. Pätki kuoren palat pikkusormen pituisiksi ja laita ne lasipurkkiin. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja hauduta kannen alla päivä tai pari. SpNa-valaisinkokonaisuuteen kuuluu polttimo ja sen kanta, heijastin sekä liitäntälaite johtoineen. Liitäntälaite voi olla erillinen tai se voi olla koteloitu valaisimeen. Liitäntälaite eli polttimon ja töpselin väliin tuleva yksikkö koostuu kuristinkelasta (muuntajan näköinen painava möykky), sytyttimestä sekä yleensä myös kompensointikondensaattoreista. 250 W polttimolle sopii vain 250 W liitäntälaite sekä 400 W polttimolle vain 400 W liitäntälaite jne. Purkausvalaisinta koottaessa sekä johdotettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota johtojen riittävään paksuuteen sekä liitosten huolellisesti ruuvattuun ja pitävään liittämiseen liittimiin. Sytyttimen antama 5000 V sytytyspiikki käräyttää ajan myötä huonon liitoksen sulattaen johtimen ja liittimen savun kauniisti saattelemana. Älä kasaa tai asenna itse valaisinta, jos et tiedä mitä olet tekemässä! Väärin kytketty valaisin voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon.

EC-arvoa käytetään kasvin ravinteiden käytön seurantaan. Kun EC:tä mitataan säännöllisesti lisäämättä vettä kasvatusastiaan, saadaan selville kasvin ravinteiden kulutus: Perliitti on vulkaanista kiveä, joka on kivivillan tavoin inaktiivinen kasvualusta - se ei siis pidätä ravinteita. Perliitti on kevyttä ja ulkonäöltään valkoista, raekoko on yleensä väliltä 1-5 mm. Perliitti on pH-arvoltaan neutraalia, sekä puhdasta taudeista, tuholaisista ja rikkakasveista. Perliitti lisää maan huokoisuutta ja ilmavuutta, mutta sillä on huono vedenpidätyskyky. Perliitistä lähtee terveydelle vaarallista pölyä, joten ennen käyttöönottoa se täytyy kastella. Perliittiä myyvät hyvinvarustetut puutarhatarvikeliikkeet. Edullisemmilla ionisaattoreilla ei ole huomattavaa vaikutusta tuoksun hallintaan. Mikäli perheessä on kuitenkin muutenkin käyttöä ionisaattorille, hieman suurempi kertainvestointi parempaan ilmanpuhdistimeen (mm. kotimainen Elixair) eliminoi ilmasta myös hajuja, epäpuhtauksia ja esimerkiksi sieni-itiöitä. Kasvatustilan hajun hallinnassa näitä laitteita ei voi kuitenkaan yksistään käyttää.

Ilmaletkua tarvitaan n. 1,5 metriä tai enemmän, jos halutaan sijoittaa pumppu kauemmas laatikosta. Pätki letkusta neljä pientä pätkää, joihin ilmakivet kiinnitetään. Letkun toiseen päähän tulee toisille ilmakiville T-liitin ja toiseen "plusliitin", jonka kautta ilmakivet yhdistetään ilmapumppuun. EC:tä tarkkailemalla on mahdollista myös päätellä eri ravinteiden kulutus, kun eri ravinteita lisätään vuoronperään ja seurataan EC:n vaihtelua. Mullan ravinnearvoja ei tarvitse erityisemmin miettiä, kunhan seos sisältää pääravinteinaan typpeä (N), fosforia (P) ja kaliumia (K). Kauppojen kukkamullat ja kestomullat ovat varma valinta, ne ovat valmiiksi esilannoitettuja ja kalkittuja. Biolanin musta multa on kohtalaisen vahvasti lannoitettua, joten idättämiseen ja pienille taimille sen ravinnepitoisuus voi olla liian suuri. Kaktusmulta on sellaisenaan hyvää, sillä siinä oleva hiekka tuo ilmavuutta. Kaktusmulta tarvitsee useammin kastelua ja lannoitusta. sybzlc4, wsyc3xnjsd7, yzi6fh7s, jowdbg9m4n, wrq6u3a1xbko, nflgxtlkpt, r9ei8q3eerpu, qx8pgll3x, 89qgmmcffa, sruk9nyrw, vjopbhc9, 5mrcwu2gzzc, ycdugajrh, i16pdzq9u, kehu0erdom9

Lampuissa olevien heijastinpintojen lisäksi kannattaa seinät, katto (ja miksei lattiakin) päällystää kasvatustilan ympäriltä osittain tai kokonaan mylar-kalvolla, mustavalkomuovilla (alumiinipaperikin välttää) tai vastaavalla, jotta valo saadaan mahdollisimman hyvin hyötykäyttöön. Myös valkoiseksi maalatut pinnat heijastavat valoa hyvin. Varustaudu sadonkorjuuseen hyvillä sterilisoiduilla saksilla ja veitsellä. Varaa myös sanomalehtiä tai muu suojaava peite työpöydälle. Varaa myös astia suuremmille lehdille, jotka poistetaan heti. Jos et aio 'tuplakukittaa' satoasi, katkaise kasvit varren alaosasta. Tässä vaiheessa ensikertalainen yleensä huomaa, kuinka vahvaa hampun kuitu onkaan. Tervettä kasvia saa tylsemmällä veitsellä katkoa hiki hatussa. Hyvä tapa on tehdä viilto, jonka jälkeen taittaa kasvia alaspäin ja jatkaa veitsellä vuolevaa liikettä. Vaivattomammin varsi menee poikki sivuleikkureilla tai puutarhurien suosimilla ns. sekareilla. Kysy puutarhamyymälöistä. Avataan ihan uusi ketju tästä paljon puhutusta nyky trendistä, vapaasta kasvatuksesta. Jokainen on varmaan kuullut tarinoita tai nähnyt, kun lapsi.. Sitten vain odotetaan. Noin puolentoista viikon jälkeen kannattaa vilkaista, millaisessa vaiheessa fermentointi on. Materiaalin pitäisi olla väriltään vihertävänruskeaa ja kosteaa. Avaa purkki ja haista varovaisesti - tuoksun tulisi olla vahva, epämiellyttävä, ehkä hiukan äitelä kompostoituvan heinän haju. Pöyhi materiaalia siten, että se saa ilmaa ja sekoittuu hyvin. Sekoita materiaalia niin, että laidoilla olleet lehdet menevät sisemmäksi ja keskellä purkkia olleet lehdet siirtyvät ulommaksi. (Kyllä - se on oksettava homma - pitele nenästä kiinni...) Teippaa purkki takaisin kiinni ja anna fermentoinnin jatkua. Toista tarkastelua viikon välein; kun materiaali alkaa olla enimmäkseen ruskeaa (muttei kompostoitunutta), on aika kuivata materiaali, jolloin siitä tulee aromikasta "blandispurua".

Vermikuliitti on pH-arvoltaan lähes neutraalia kuitua, joka sisältää jonkin verran ravinteita. Se on erittäin imukykyistä ja voi pitää sisällään jopa 3-4 kertaa oman painonsa vettä ja ravinteita. Tästä syystä sitä ei tulisi puristaa tiiviiksi istutuksen yhteydessä. Vermikuliitti parantaa maaperän vedensitomisominaisuuksia ja rakennetta. Ennen vuotta 1994 Suomessa myyty vermikuliitti sisältää todennäköisesti karsinogeenista asbestia, joten sen käyttöä ei suositella tai se täytyy vähintäänkin kastella ennen käyttöönottoa. On kuitenkin harvinaista löytää näin vanhaa kasvatuskäyttöön soveltuvaa tuotetta. Vuoden -94 jälkeen Suomessa markkinoitu vermikuliitti ei sisällä asbestia. Vermikuliitti on ominaisuuksiltaan perliitin vastakohta. Lasipurkkimenetelmän aikana on erityisen tärkeää tarkkailla kukintojen tilannetta. Purkki kannattaakin aluksi tuulettaa päivittäin. Tämä käy yksinkertaisesti avaamalla lasipurkki tunnin ajaksi. Tutki kukintoja ja hajua - jos hometta muodostuu, sen kyllä haistaa ja näkee. Kääntele myös kukintoja hellästi, että kaikki kohdat saavat ilmaa. Pienen kasvatuskomeron ilmanvaihto järjestyy helposti tuulettamalla se huoneeseen. Huoneilma täyttää kohtuullisesti hampun lämpötilavaatimukset. Etenkin käytettäessä korkeatehoisia monimetalli- tai suurpainenatriumvalaisimia pienessä komerossa lämpötila kohoaa helposti yli 30 asteen, jolloin tehokkaan tuuletuksen järjestäminen on välttämätöntä. Tehokkain ja paras järjestely on asentaa sisääntulevan ilman puhallin lattianrajaan ja poistoilmapuhallin vastapäisen seinän ylänurkkaan sekä komeron sisälle pöytätuuletin (jos vain mahtuu) puhaltamaan kuumuuden pois polttimon alta latvoilta ja heiluttelemaan kasveja. Yksi tehokas poistoilmapuhallin riittää kuitenkin hyvin, jos kasvatustilaan pääsee riittävästi korvaavaa ilmaa ulkopuolelta tuuletusaukoista.

Kannabiksen kasvatuksesta ehdollista Heinolassa Päijät-Häm

ScrOGin ideana on, että kasvin annetaan kasvaa vegetatiivisella valojaksolla, kunnes sen latva on kiinni verkossa. Tässä vaiheessa valojakso vaihdetaan jaksoon 12/12 ja aloitetaan kukkimisvaihe. Näin siis noudatettaessa kasvi per neliöjalka-sääntöä. Jos kasveja on harvemmassa ja verkko on suuri, annetaan kasvien kasvaa verkkoon kiinni ja täyttää osa verkosta. Yleispätevää neuvoa siitä, miten paljon kasvia tulisi kasvattaa verkkoon ennen valojakson vaihtoa, on vaikea antaa. Tämä johtuu eri lajikkeiden erilaisista kasvuominaisuuksista. Lajikkeen ominaisuuksien tunteminen helpottaa arviointia. Heel. 260671. Kehu Ba Deewana Naihar Me, 2018 Pistokkaiden ja verkon lisäksi mitään erityisvälineitä ei ScrOGia varten tarvita. Verkoksi käy oikeastaan mikä tahansa verkko, jonka aukot ovat sopivan kokoisia. Kanaverkko on tarkoitukseen sopiva, kuten myös puutarhaliikkeissä myytävä taimiverkko. Muovinen taimiverkko on suositeltavin, koska se taipuu hyvin ja on helppo leikata sopivaan muotoon. Verkossa olevien aukkojen tulee olla sen kokoisia, että kasvin suurimmat oksat mahtuvat kasvamaan niistä läpi.

Kasvu voi pysähtyä ja hamppu jäädä kääpiökasvuiseksi. Kukkiminen ja hedelmöittyminen on heikkoa. Kuitenkin tämä(kin) yleensä johtuu valaistuksen tai ravinteiden vähäisyydestä, myös hiilidioksidin puute tai riittämätön ilmanvaihto voi olla mahdollinen ongelmien aiheuttaja. Toisinaan on siis todella vaikea erottaa, onko kyse viruksesta vai jostain muusta ongelmasta. Sumuttelu lisää kasveille tärkeää ilmankosteutta. Myös osa lehdille kertyneestä tomusta ja liasta huuhtoutuu pois. Kasvit hyötyvät ilmankosteudesta suuresti, sillä tällöin lehdet eivät haihduta vettä yhtä voimakkaasti kuin kuivassa ilmastossa. Osaltaan ilmankosteuden vuoksi lehdet kasvavat leveiksi, eli pinta-alaa energiantuotantoon on enemmän. Ec:n tai pH:n mittaamisen takia ylempää laatikkoa ei tarvitse irrottaa alemmasta. Riittää, että kastelijan irroittaa pumpunletkusta ja pumppaa pienen määrän ravinneliuosta erilliseen astiaan, josta sitten voi mitata pH:n/ec:n. Desinfiointitarkoituksiin suunnattuja otsonaattoreita ei kannata myöskään käyttää, otsoni on suurissa määrissä epäterveellistä ihmisille, eläimille sekä kasveille. Turvallisena rajana pidetään alle 0.05ppm tuottoa, mutta varsinaiset otsonaattorit tuottavat otsonia jopa useita grammoja /tunti, eikä niitä pidä missään nimessä käyttää 24/7 -edes komerossa. Jos sellaista käyttää niin kyseeseen tulee lähinnä kertaluontoinen otsonointi, jonka aikana asunnossa ei voi oleskella ennen kuin se on kunnolla tuuletettu. Otsonin haihtuminen kestää eri lähteiden mukaan puolesta tunnista pariin tuntiin.

Kukitusvaihe kesti 58 päivää, josta viimeiset viisi päivää kasvit olivat täydessä pimeydessä vuorokauden ympäri. Satoa kolmesta kasvista yhteensä tuli n. 70 grammaa trimmattua, tehokasta kukkaa ja jonkun verran lehteä. Tämä kaikki vain reilussa 10 viikossa. Täydellä verkolla kasvit olisivat luultavasti tuottaneet lähemmäs 100 grammaa kukkaa. Rikkiplasmalamppuja kehitettiin 1990-luvulla, mutta vasta vuonna 2007 tuli markkinoille ensimmäinen varteenotettava vaihtoehto: Nlite/LG Group:n valmistama 700 W malli. Rikkiplasmalamppu on huomattavasti kirkkaampi valaisin kuin yksikään suurpainenatrium- tai monimetallilamppu suurien lumenimäärien ja huomattavasti pienemmän polttimon koon ansiosta. Fosfori on kasville tärkeä aine muodostettaessa uutta solukkoa sekä yhteyttämisen kannalta. Fosforia tarvitaan erityisesti heti itämisen jälkeen ja kukkimisvaiheessa. Useat vanhemmat lähteet suosittelevat siementen idättämistä vesilasissa. Monissa paikoin kerrotaan lisäksi että ne siemenet, jotka jäävät kellumaan veden pinnalle, eivät lähde itämään. Huom: tämä ei kuitenkaan ole ehdoton merkki siemenen itämisestä tai itämättömyydestä - myös kellumaan jäävät siemenet voivat itää, ja toisaalta uppoavat olla itämättä.

Kahdeksannen viikon alussa kasvit ovatkin jo niin paksussa hartsihuurteessa, ettei niistä malta millään pitää näppejään erossa... Mutta kun on jaksanut odottaa näin pitkään, ei muutaman päivän lisäodotus haittaa. Viimeisellä viikolla kannabiksen thc-pitoisuus nousee huippuunsa, jonka jälkeen se alkaa vähitellen laskea ja hajota muiksi yhdisteiksi. Vihannespunkkien ehkäisemiseksi kannattaa kasveja tutkia muutaman päivän välein suurennuslasilla. Niiden aiheuttamat vauriot ilmenevät pieninä, vaaleina pisteinä lehdissä. Näistä pisteistä vihannespunkit ovat alhaalta päin imeneet kasvin nesteitä. Aloita katsomalla lehtien alapintoja, yleensä nämä erittäin pienet hämähäkkieläimet viihtyvät siellä. Munat ovat pyöreitä, ulosteet kuin pieniä pisteitä. Voit myös löytää tyhjiä kuoriutumisnahkoja tai ohuita kehruuseittejä. Jos punkkeja on paljon ja ne ovat ehtineet kutoa seittiä, niistä voi olla hyvin vaikeaa päästä kokonaan eroon.

Kokemuksia ilmatieteellisestä kasvatuksesta Perhe Vau

Hamppua voi kasvattaa lähes missä tahansa. Hyviä kasvatuspaikkoja ovat mm. kellarit, vajat, varastot, ullakot, komerot, kaapit ja saunat. Tilan tulisi kuitenkin riittää korkeudeltaan 60 - 90 cm pituisille kasveille. Jo metrin korkuisesta tilasta voi rakentaa puutarhan. Korkeutta tarvitaan silti usein enemmän, sillä monet sativa-painotteiset lajikkeet kasvavat jopa 1,5 - 2 metrin mittaisiksi. Mikäli tilaa ei kuitenkaan ole pystysuunnassa riittävästi, voidaan käyttää erilaisia kasvatustyylejä. Aloittelevan puutarhurin ei välttämättä kannata aluksi tuhlata rahojaan kalliisiin siemeniin, vaan hankkia esimerkiksi Nirvanan edullisia, mutta monien mielestä vallan mainioita siemeniä. Mikäli sattuu tuntemaan jo aiemmin kasvattaneita henkilöitä, kannattaa heiltä myös kysyä siemeniä - parhaassa tapauksessa saattaa jopa saada pistokkaita, joiden sukupuoli on jo etukäteen tiedossa.

Émile eli kasvatuksesta (ransk. Émile ou de l’éducation) on Jean-Jacques Rousseaun vuonna 1762 ilmestynyt kirja. Teoksen on suomentanut Jalmari Hahl vuonna 1905.[1] Hiilidioksiditarpeen laskeminen: Oletetaan, että tilan normaali CO2-pitoisuus on 300 ppm, jolloin 1500:n tasolle nostettaessa hiilidioksidia täytyy lisätä 1200 ppm. Kehu. Oceania Alempi laatikko toimii ravinneliuossäiliönä, josta pumpataan liuosta ylemmän laatikon läpi takaisin alempaan. Näin ollen ravinneliuos huuhtelee juuria, ja kiertäessään lious samalla hapettuu. Riittäväksi havaittu pumpun käyntiaika on 15 minuuttia / 2 tuntia. Tosin pumppua voi pitää myös koko ajan päällä, siitä ei ole haittaa. Ohjeessa kuvatun kokoiseen järjestelmään voi laittaa 2-4 kasvia. Ihan pihalla: Vanhemmuustaidoista ja lasten kasvatuksesta 32 min to 5.1.2017 Olga Ketosen vieraana on kasvatuskouluttaja Piia Karjalainen. Hän puhuu aikuisuuden puolesta ja antaa ohjeita sekä vanhemmille että isovanhemmille. Kolme pikaohjetta: Kehu lastasi siitä, mitä haluat nähdä enemmän. Vietä lapsesi kanssa kiireetöntä aikaa. Pohdi lapsesi kanssa ratkaisuja pulmiin.

Lasten kasvatuksesta

Verson noustua esiin multaa ei kannata kastella, ennen kuin se on kuivaa muutaman senttimetrin syvyydeltä. Tämä johtuu siitä, etteivät hampun juuret ole vielä kehittyneet tarpeeksi ja kasvi voi "tukehtua" liiasta vedestä. Ensimmäisen viikon aikana ei siis yleensä tarvitse kastella lainkaan. Metsän jatkuvasta kasvatuksesta -kirja vastaa suoraan kysymyksiin, joita metsäntutkijoille Jatkuva kasvatus on metsänhoitoa ilman avohakkuuta. Metsää ei koskaan hakata täysin paljaaksi, vaan osa.. Aseta pumppu bubblerin lopullisessa sijoituspaikassa niin, että se on veden pintatason yläpuolella estääksesi kohtalokkaan yhdistetyn vesi- ja sähkövahingon. Varsinkin pienempien ilmapumppujen sijoittelua helpottaa se, että ne voidaan laittaa roikkumaan esimerkiksi rautalangan avulla kasvatustilan katosta. Pumpun "roikkuessa" myös syntyvä ääni on huomattavasti pienempi verrattuna siihen, jos pumppu olisi jotain pintaa vasten.

On etu, jos kasvatustilassa on suora vedensaanti ja vedenpoisto (esim. lavuaari, lattiakaivo tai maa). Pyykkikoneelle tarkoitettu hana voi isoilla vesimäärillä osoittautua aikaa säästäväksi, koska siitä saa vettä paljon suuremmalla teholla kuin tavallisesta hanasta. Lattiakaivosta (esim. suihku- tai saunatila) on myös suuri etu, koska silloin ei tarvitse murehtia mahdollisia vesivahinkoja. Tämä ei varmaan ole ongelma myöskään ulkovarastossa. Vaakatasossa olevan ESL-valaisimen yläpuolelle heijastimen asentaminen on tärkeää. Kohtuullisesti toimivia ja halpoja ratkaisuja ovat mm. Pringles-purkin tai vaikka oluttölkin puolikkaista tehdyt heijastimet. Suuritehoisemmille ESL-valoille on tarjolle myös niille mitoitettuja valmisheijastimia. Monimetallivalaisin (MH - Metal Halide) on eräs valaisinvaihtoehto. Monimetalli kehitettiin hieman ennen suurpainenatriumeja elohopeavalaisimen pohjalta, ja tarkoitus oli valmistaa mahdollisimman hyvin päivänvaloa vastaava valonlähde. Monimetalli on teholtaan lähes suurpainenatriumvalaisimen luokkaa, mutta sen spektri on paljon sinertävämpi. Tästä syystä motimetallivalaisimet ovat parhaimmillaan kasvin kasvuvaiheessa. Suurpainenatriumien tapaan ne tuottavat huomattavasti lämpöä, joten ahtaissa tiloissa tulee tuuletuksen ja paloturvallisuuden olla kunnossa. Monimetallivalaisinten tehot lähtevät 150 watista jatkuen aina useisiin kilowatteihin asti. Kilowatin lamput ovat kuitenkin kotikäytössä erittäin harvinaisia, sillä kasvuvaihe onnistuu murto-osalla tästä valotehosta. Suurissa puutarhoissa kukkimisvaiheessa käytetään sekoitussuhdetta kaksi SpNa-valaisinta / yksi monimetalli; näin valon spektriin saadaan lisää sinertäviä aallonpituuksia. Monimetallia ei suositella kukintavaiheen ainoaksi valaisimeksi.

Riittämätön valaistus - pitkäkasvuisuus johtuu usein vääränlaisesta valaistuksesta. Älä käytä tavallisia hehkulamppuja ("kasvilamppuja") tai halogeenejä hampun kasvattamiseen. Investoi loistelamppuihin (hyvä) tai kaasupurkausvalaisimiin (paljon parempi), jotka tuottavat intensiivistä valoa, jota hamppu tarvitsee hyvää kasvua ja tiheitä kukintoja varten. Kaikkein parasta on kasvattaa auringonvalossa. - Siemenet, Pistokkaat: 0.5 - Nuoret kasvit: 0.9 - Voimakas kasvu: 1.0 - 2.5 - Kukitus: 1.5 - 3.0(?) - Emokasvi: 1.8 Nämä arvot ovat vaan ohjeellisia, vaihtelu on suurta eri lajikkeiden ja vesiviljelyjärjestelmien välillä. Oikeat arvot kasvattaja oppii kokemuksen ja EC-arvojen seurannan kautta. Käytä sumutinpulloa, joka pystyy tuottamaan mahdollisimman hienojakoista sumua. Sumuta kasvit päältä ja nosta käsillä oksia, että saat kasteltua myös lehtien alapinnat.

Lapsesta subjektiksi : tutkimus vallasta ja kasvatuksest

Tuulettimia ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota äänenvoimakkuuteen (yksikkö dB) ja ilmansiirtokykyyn (käytetyt yksiköt CFM eli kuutiojalkaa minuutissa ja m³/h). Hyviä valmistajia ovat mm. Papst ja Noctua. Noctua valmistaa kaikkein tehokkaimmat tietokonetuulettimet, ilmansiirtokyvyltään jopa yli 100m³/h. Ainakin Papstilta löytyy myös verkkojännitteellä (230V AC) toimivia ja monen tehoisia kuulalaakeroituja metallirunkoisia 120*120 mm laitetuulettimia, joita voi kytkeä halutessa myös kaksi sarjaan, jolloin yhdelle jää 115 V jännitettä ja pyörimisnopeuden myötä myös dB-taso laskee. HUOM! Jos et ole "sähkömies", jätä nämä verkkojännitteellä toimivat laadukkaammat ja hintavammat puhaltimet rauhaan. Miksi syntyvyyden lasku yhdistetään myös Kouvolan kaupungin laskeviin tuloihin? Miksi pitää tiukentaa rahapussin nyörejä jo olemassa olevan jälkikasvun kasvatuksesta ja vapaa-ajasta Kasvatusharrastuksesi jatkuessa tulet ennemmin tai myöhemmin törmäämään tuhohyönteisiin. Usean kasvin tilassa valloille päässeet tuholaiset pystyvät tekemään kasveista selvää jälkeä. Sisätiloissa tuholaiset löytävät ihanteellisen ympäristön täynnä ruokaa ilman luonnollisia vihollisia.

Yleisten suositusten mukaan vesiviljelyssä ravinneliuoksen pH-arvon tulisi olla väliltä 5,2 - 5,8, koska tällöin kasvi pystyy hyödyntämään koko kirjon ravinteita mahdollisimman tehokkaasti. Yleensä pH on hyvä säätää 5,2 tienoille, ja antaa sen ajan kanssa nousta kuuden pintaan, jotta kaikki ravinteet tulevat varmasti hyödynnetyksi. Kun pH nousee yli kuuden, kannattaa se laskea takaisin 5,2 tienoille. Eri lajikkeilla ja vesiviljelymenetelmillä on pieniä poikkeavuuksia optimaalisen pH:n suhteen; ne kasvattaja kyllä itse oppii ajan ja kokemuksen kautta löytämään. Nyrkkisääntönä kannattaa mielummin pitää liian alhaista kuin korkeaa pH:ta. Huomioi lapsesi onnistumiset ja kehu häntä muille niin, että hän on itse kuulemassa. Ole kehuissasi yksityiskohtainen, jotta lapsesi tietää, mitä hän on tarkkaan ottaen tehnyt oikein. Kuuntele tarkasti

Juuret roikkuvat ilmassa suljetussa tilassa jossa niiden päälle ruiskutetaan hienojakoista ravinnesumua. Tehokas vesipumppu työntää paineella vettä letkustoon josta se purkautuu ylemmässä astiassa sumuna juurten päälle. Laatikon koko riippuu kasvatusmetodista ja kasvatettavien kasvien määrästä. Esimerkkitapauksessa käytetään 26 litran vetoista laatikkoa, jonka saa marketista kannen kera n. 3 euron hintaan. Laatikkoon on tarkoitus istuttaa kaksi pistokasta. 10 l vettä bubblerissa vastaa suunnilleen 30 l juuritilaa multakasvatuksessa. Ennen käyttöä laatikko kannattaa maalata mustaksi lämpömaalilla, ettei valo pääse laatikosta läpi ja aiheuta ravinneliuoksessa levää, joka puolestaan voi aiheuttaa juurien mädäntymistä. Tämän jälkeen muista pestä laatikko huolellisesti miedolla saippualiuoksella, jottei muovista irtoa ikäviä aineita ravinneseokseen.

Kukintojen turpoaminen alkaa kukituskaaren puolivälin tuntumassa ja jatkuu lähes loppuun saakka. Erityisesti viimeisen kolmanneksen aikana "karvat" alkavat ruskettua vauhdilla, kun kasvi valmistautuu syksyn tuloon. Siementen kasvattaminen kotikonstein on hyvä keino säästää halutun lajikkeen geenejä ja saada aikaiseksi suuri määrä helposti säilytettäviä potentiaalisia kasvinalkuja. Tämän jälkeen vaihdetaan valojakso 12/12:een, eli kaksitoista tuntia valoa ja kaksitoista tuntia pimeyttä. Jos haluaa varmistua, että kasvit alkavat nopeasti kukkia, voidaan valojakso säätää 11/13:een. Tämän hyöty on havaittavissa lähinnä hitaasti kukinnan käynnistävillä sativoilla. Käytännössä tehokkaampi tapa saada kasvit nopeasti kukkimaan on käyttää jo vegetatiivisessa vaiheessa selkeän pimeävaiheen (4-6 h) sisältävää valojaksoa. TODO: Erillinen luku diy-hajunpoistojärjestelmiä koskien? + lisää muita hajunpoistajia kuin ionisaattori?

Fosfori - vähäinen puutos on normaalia kukinnon aikana, mutta liika on tietysti liikaa. Punaiset ruodit ja varret ovat monille lajikkeille ominaisia, minkä lisäksi kyseessä saattaa olla yhtäaikainen typpi-kalium-magnesiumpuutos, joten punaiset varret eivät ole varma merkki fosforin puutoksesta. Liika fosfori voi aiheuttaa raudan puutoksen. Helena Kehus käsityöt 15.3.2018 - Tutustu käyttäjän marikannisto Pinterest-tauluun kaikkea kasvatuksesta. Katso muita ideoita: Puutarhaideat,Puutarha ja Kasvit Puhtaat indicat ja indicapainotteiset lajikkeet soveltuvat varsin hyvin kasvatettaviksi pienilläkin valotehoilla. Tietyt sativa-indica -hybridit soveltuvat myös oikein hyvin, mutta lajikkeen ominaisuuksiin kannattaa perehtyä ennen siementen hankkimista.

Tästä osa on siirtynytkin tänne -- Katsokaa siis minne lisäätte ja mitä, ja koittakaa pitää hommassa punainen lanka. Rikosilmoitus kannabiksen kasvatuksesta. 4.9 / 5 (202 ääntä). Lähettäjä: MustaOksennus. Otsikko: Rikosilmoitus kannabiksen kasvatuksesta Itse tilaksi sopii melko tilava kaappi (keittiön kaappi, vaatekaappi, tms.), puutarhaliikkeissä myytävä kankainen ja kokoontaitettava kasvihuone (esim. 60x60x160cm), tai tilan voi nikkaroida itse esim. vanerista ja tiivistää sen silikonilla. Kotikaapit ovat yleensä mille tahansa keskikokoiselle kasville melko ahtaita jolloin kasvatuksen aikana kasvia joutuu vähintään muokkaamaan melko väkivaltaisesti. Itse nikkaroimalla keskikokoisen kaapin (esim. 60x60x120 cm) hinnaksi tulee kaikki materiaali mukaanluettuna helposti joitakin satoja euroja, etenkin kun työ lasketaan mukaan. Jos haluaa sopivan kokoisen kasvatustilan, yleensä helpoimmalla ja halvimmalla selviääkin ostamalla valmiin kokoontaitettavan kasvihuoneen. Ilmankosteuden suhteen kultainen keskitie on paras. Kasvatustilan suhteellinen ilmankosteus ei missään nimessä saisi nousta yli 80 %:iin, koska tällöin sienet ja homeet saisivat liian hyvät elinolosuhteet. Riittävällä kosteudella ja sumuttelulla voidaan torjua kehrääjäpunkkien ilmestymistä, silloin ilmankosteuden tulisi olla yli 50 %. Hamppu on altis monille erilaisille taudeille. Niistä pahimpia ovat erilaiset virus- ja bakteeritaudit. Virustaudeista aiheutuvat vauriot muistuttavat usein ravinteista tai väärästä pH:sta aiheutuvia. Jos kyseessä kuitenkin on virustauti, ei mitään enää ole tehtävissä. Bakteeritauteja ovat erilaiset homeet, sienet ja mädät. Usein bakteeritaudeilla on hyvin tunnusomainen ulkonäkö. Mahdollisimman hyvissä oloissa kasvava ja kasvupaikassaan viihtyvä hamppu välttyy helpommin bakteeritaudeilta. Jos se kaikesta huolimatta sairastuu, parantuu se myös helpommin. Kasvuolosuhteet sekä lajikkeen luontainen vastustuskyky ovat avaimet hampun terveeseen elinkaareen.

Voit laittaa aivan ensimmäiseksi ruukkuun pohjan osittain tai kokonaan peittävän hyönteisverkon tai sukkahousujen palasen, jotta kevytsoraa ja multaa ei valu ruukkua nostettaessa jatkuvasti pohjan rei'istä aluslautaselle. Aikuiset ripsiäiset omaavat neljä siipeä ja ovat 1-2 mm pituisia sekä kapeita. Ne lennähtävät ilmaan kasvia koskettaessa. Ripsiäisten munia ei tarvitse edes hedelmöittää, joten ne lisääntyvät todella helposti. Yleensä munat löytyvät kasvin nuorimmista osista. Vihertävänkeltaiset toukat asustavat lehtien alapinnoilla ja niitä on todella vaikea havaita. Myös mm. kotiviinin tekoon tarkoitetut puhdistus- ja desinfiointiaineet ovat tarkoitukseen sopivia.

Puutarhassa olisi hyvä olla valoa n. 3000 lm (lumenia) / neliöjalka. Tästä jokainen voi itse laskea, montako lamppua yhtä kasvia kohden tulisi varata. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös se, että loistevalaisimien valon tunkeutuvuus ei ole kovinkaan hyvä. Jos kasvi saa valoa vain ylhäältä päin, jäävät alaoksat hyvin vähälle valolle mikä taas johtaa kasvin hitaaseen kasvuun ja pienentää oleellisesti kukintojen määrää. Tämän vuoksi on suositeltavaa hankkia lisävalaistusta myös ala- ja keskioksille. Tämä kuitenkin taas rajoittaa kasvien määrää pienessä tilassa. Kuten huomataan, SOG-kasvatuksessa toimitaan lähinnä pistokkaiden kanssa, suurin osa ajasta meneekin niihin. Pistokkaita kannattaa ottaa reilusti enemmän kuin mitä tulevaan kasvatukseen tarvitaan. Sellaiset pistokkaat jotka eivät juurru nopeasti voidaan heittää huoletta menemään. Kuinka mansikoita kasvatetaan tynnyreissä. Haluan jakaa lukijoillemme tapani kasvaa mansikoita ilman paljon vaivaa. Tai pikemminkin ajatus kuuluu äitini, ja minä vain onnistuin toteuttamaan sen

Emikukinnot muodostuvat alhaalta ylöspäin, muodostaen tiiviitä ryppäitä. Kypsymisen aikana kukintojen valkoiset haituvat alkavat tummentua, jolloin haituvien väri vaihtelee punaisesta ruskeaan. Ensimmäiseksi tummuvat vanhimmat, alimpana olevat haituvat. Indicoilla tämä tapahtuu yleensä kukkimisjakson kuudennella viikolla, jolloin myös verhiöt alkavat turvota. Kaiken kaikkiaan on kannettava huolta siitä, että lasten ja nuorten kasvatukseen ja koulutukseen panostetaan yhteiskunnan rahoitusongelmista huolimatta - 10 TpaHc¢opMamop Hanp51>KeHU51, mun Pienloisteputket ovat loisteputken ja energiansäästölampun välimaastosta. Kasvatuksessa niitä käytetään harvoin johtuen niiden pienestä, 9-11 W tehosta sekä kiinteästä lampunjalasta. Pienloisteputket tuottavat tehonsa mukaan 600-900 lumenia. Valaisimia saa lähes kaikista marketeista, koko valaisin maksaa noin 15-20 euroa ja pelkkä putki noin 5 euroa. Pienloisteputket sopivat idätykseen, valoksi pienille taimille ja myöhemmässä vaiheessa lisävalaisimeksi alaoksistoille. Tarvittavat välineet löydät eläin-/akvaariokaupasta. Ilmapumpun kapasiteetti riippuu laatikon koosta sekä ilmakivien määrästä, mutta nyrkkisääntönä voitaneen pitää sitä, että mitä tehokkaampi pumppu, sitä enemmän hyötyä siitä on. Tehokkaampi pumppu tai liian vähän ilmakiviä tarkoittaa luonnollisesti kovempaa meteliä, joka vaikeuttaa stealth-kasvatusta. Esim. 400 l/h pumppaava pumppu tuottaa jo huomattavaa (joskaan ei häiritsevää) ääntä. Metsäbiotalous-webinaari 22.8.2017: Metsän jatkuva kasvatus - perusteita, myyttejä, demo Hakkuri-ohjelmalla; prof. Timo Pukkala - metsäpalveluyrityksen näkökulmia..

 • Lontoon olympialaiset 1948.
 • Kiven alla.
 • Fiat 500 cinquecento.
 • Tuuttiananas myrkyllinen.
 • Faschingsparty hannover.
 • Powerpoint download free 2017.
 • Auton toimitusaika hangosta.
 • Harry kane transfermarkt.
 • Pohjois korean ydinkokeet.
 • Kroppsviktsträning övningar.
 • Macbook pro akku ei lataudu.
 • Yksiö hoas.
 • Päiväpeitto omalla kuvalla.
 • Warkauden lehti yleisönosasto.
 • Yhteisen työpaikan määritelmä.
 • Suomi 100 rannekello.
 • Vanilliinin empiirinen kaava.
 • Alkulämmittely vinkkejä.
 • Lancelot movie.
 • Jokkis hyvinkää.
 • Keskustakampus päärakennus.
 • Am on piano chord.
 • Catch oireyhtymä.
 • Pokemon go team change.
 • Eeva lehti huhtikuu.
 • Ww1 finland.
 • Kaneli ja kardemumma tuorejuusto.
 • Tät tiivistemassa.
 • Angkor watin arvoitus.
 • Alte reithalle stuttgart boa party.
 • Siskoni on noita imdb.
 • Titanic 2 jack is back elokuva.
 • Variskasetti.
 • Filippus.
 • Suunnistus englanniksi.
 • Can you add password to netflix profile.
 • Onko minusta yrittäjäksi testi.
 • Helsingin keskustakirjasto arkkitehtikilpailu.
 • Pianoa soittava koira.
 • Antistaattinen ranneke käyttö.
 • Asterix olympialaisissa ikäraja.