Home

Tetraptyykki

Triptyykki - Wikipedi

 1. Musiikissa triptyykiksi kutsutaan kolmesta erillisestä osasta koostuvaa sävellystä, jonka osat usein voidaan esittää myös yksikseen. Tunnetuin oopperan triptyykki on Giacomo Puccinin Il trittico. Sen ensiesitys oli New Yorkissa vuonna 1918. Se on kolmen tyylillisesti erilaisen yksinäytöksisen oopperan yhdistelmä. Osat ovat Il tabarro, Suor Angelica ja Gianni Schicchi.
 2. en poistui muodista 1600-luvun jälkipuolella, mutta 1800-luvulla kolmiosaista muotoa alettiin jälleen suosia. Erityisesti sitä käyttivät naturalistit ja symbolistit saadakseen maalauksensa viittaamaan myös uskonnollisuuteen. Myös ekspressionistit maalasivat triptyykkejä. Heidän töissään laitakuvatkin olivat kiinteitä. Triptyykistä tuli 1900-luvulla lähinnä sommittelukeino. Kaikki kolme osaa ovat samankokoisia ja vertautuvat enemmän kirjallisuuden käyttämään trilogiaan kuin alkuperäiseen uskonnollisuuteen.
 3. Most English definitions are provided by WordNet . English thesaurus is mainly derived from The Integral Dictionary (TID). English Encyclopedia is licensed by Wikipedia (GNU).
 4. Siipialttarista eli alttarikaapista tuli 1300-luvulla suosittu. Se koostuu kolmesta osasta: alttaripöydälle sijoitetusta jalustasta (predella), jossa säilytetään pyhäinjäännöksiä; jalustan päällä keskiosana olevasta veistosryhmästä (corpus) ja siivistä (alae), joilla keskiosa peitetään niin että kirkossakävijät näkevät veistokset vain juhlapäivinä. Tyypillisen 1400- ja 1500-luvun siipialttarin kiinteän keskiosan veistosryhmä saattoi kuvata esimerkiksi Neitsyt Marian kuolemaa. Siipien sisäpuolella oleva korkokuva eli reliefi kuvasi hänen elämäänsä, samoin kuin teki siipien ulkopuolen maalaus. Tällaisen kokonaistaideteoksen yläosan muodosti korkea goottilainen veistoskoristelu.
 5. alttari saattoi sijaita keskellä kirkon keskilaivaa tai keskilaivan ja kirkon itäpäässä olevan puoliympyränmuotoisen apsiksen välissä. Alttari siirrettiin lähelle kirkon itäseinää, jolloin sen takana oli oiva paikka hartauskuville. Seinämien koko kasvoi vähitellen ja niiden kehyksiin alettiin liittää veistoksia. Maalausten näyttävyyttä lisättiin kiinnittämällä sivuille pienemmät maalaukset. Tällaista kolmesta osasta koostuvaa maalausta kutsutaan triptyykiksi.
 6. Copyright © 2012 sensagent Corporation: Online Encyclopedia, Thesaurus, Dictionary definitions and more. All rights reserved. Ro
 7. Change the target language to find translations. Tips: browse the semantic fields (see From ideas to words) in two languages to learn more.

Our magic isn't perfect

Runo ja valokuva. Art lives here, 2013. Tetraptyykki The English word games are: ○   Anagrams ○   Wildcard, crossword ○   Lettris ○   Boggle. Yksityisissä kappeleissa alkoivat 1400-luvulla yleistyä triptyykit, joissa yhtenä aiheena on lahjoittajan tai koko hänen perheensä muotokuva. Samoihin aikoihin kolmiosainen muoto siirtyi myös maallisiin maalauksiin, kuten muotokuviin. Maalatuissa triptyykeissä alkoi 1400-luvun jälkipuoliskolla yleistyä se, että niiden kolme kuvaa muodostivat yhtenäisen kuvakertomuksen. Tästä nyt tuli tämmöinen tetraptyykki. Tämä ei tosiaan ole mitään uusinta tuotantoani. Joskus noin viisi vuotta sitten olen tämän tehnyt koulussa

Valokuvakahvila.fi Kuvablogi Tetraptyykki

Terms & Conditions | Privacy Policy Musiikissa triptyykiksi kutsutaan kolmesta erillisestä osasta koostuvaa sävellystä, jonka osat usein voidaan esittää myös yksikseen. Tunnetuin oopperan triptyykki on Giacomo Puccinin Il trittico. Sen ensiesitys oli New Yorkissa vuonna 1918. Se on kolmen tyylillisesti erilaisen yksinäytöksisen oopperan yhdistelmä. Osat ovat ”Il tabarro”, ”Suor Angelica” ja ”Gianni Schicchi”. Elokuva-alalla varhainen triptyykki on ranskalaisten Abel Gancen ja Andre Debrien vuonna 1926 patentoima, kolmen projektorin avulla toteutettu laajakangaselokuva. Siinä kuva voi olla yhden leveän kuvan muodostava panoraama tai se voi koostua kahdesta tai kolmesta erilaisesta kuvasta. Gancen vuonna 1927 valmistunut elokuva Napoléon hyödynsi tätä tekniikkaa. Triptyykillä voidaan tarkoittaa myös kolmesta lyhytelokuvasta koostuvaa elokuvaa. Lisäksi triptyykiksi kutsutaan sitä kun tavallisen elokuvan kuva koostuu kolmesta erilaisesta vierekkäin olevasta osasta.

Triptyykki : definition of Triptyykki and synonyms of Triptyykki (Finnish

Triptyykkien tekeminen poistui muodista 1600-luvun jälkipuolella, mutta 1800-luvulla kolmiosaista muotoa alettiin jälleen suosia. Erityisesti sitä käyttivät naturalistit ja symbolistit saadakseen maalauksensa viittaamaan myös uskonnollisuuteen. Myös ekspressionistit maalasivat triptyykkejä. Heidän töissään laitakuvatkin olivat kiinteitä. Triptyykistä tuli 1900-luvulla lähinnä sommittelukeino. Kaikki kolme osaa ovat samankokoisia ja vertautuvat enemmän kirjallisuuden käyttämään trilogiaan kuin alkuperäiseen uskonnollisuuteen. Tyypillisen triptyykin keskiosana on kiinteä kehystetty maalaus. Keskiosan molemmille sivuille on saranoitu maalaus, joka kehyksineen on yhtä korkea kuin keskiosa, mutta jonka leveys on vain puolet keskiosan leveydestä. Maalausten muota on suorakulmainen keskiosan ollessa usein muodoltaan lähes neliömäinen. Laita- eli siipikuvat voidaan kääntää keskiosan päälle. Näin maalaukset saadaan suojaan ja voidaan säädellä sitä milloin kuvia voidaan uskonnollisessa tilaisuudessa katsella.Sanan pohjana on kreikan polyptychon, monilehtinen. Antiikin aikana nimitystä käytettiin moniosaisesta vahataulukirjasta, esimerkiksi tilikirjasta. Lettris is a curious tetris-clone game where all the bricks have the same square shape but different content. Each square carries a letter. To make squares disappear and save space for other squares you have to assemble English words (left, right, up, down) from the falling squares.

Polyptyykki - Wikiwan

 1. kertainen’. Antiikin aikainen vastine triptyykille oli kolmen saranoidun tai yhteen sidotun, kirjoittamiseen käytetyn vahataulun yhdistelmä.
 2. utes to find as many words (3 letters or more) as you can in a grid of 16 letters. You can also try the grid of 16 letters. Letters must be adjacent and longer words score better. See if you can get into the grid Hall of Fame !
 3. Lähteenä on käytetty hakusanoja alttari, pyhäinjäännös, retaabeli tai triptyykki seuraavissa teoksissa:
 4. Tetraptyykki. Kyllä - Wikipedian mukaan siis neliosainen maalaus on nimeltään tetraptyykki (tetraptych in engelska)
 5. Your input will affect cover photo selection, along with input from other users. Listen to this article Thanks for reporting this video!
 6. Valokuvauksessa triptyykiksi kutsutaan kolmeen osaan jaettua tai kolmesta vierekkäisestä kuvasta koostuvaa valokuvaa. Sanaa käytetään myös kirjapainoissa. Siellä se on eräs onnitteluadressin tai muun samankaltaisen kortin muoto.
Kuva: Siniset ikkunat - sininen lasimainen kuvio kuviot

Yksi kuuluisimmista suomalaisista triptyykeistä on Ateneumissa näytteillä oleva Akseli Gallen-Kallelan maalaama Aino-taru vuodelta 1891. Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]. diptyykki. tetraptyykki , SECURITY WARNING: Please treat the URL above as you would your password and do not share it with anyone. See the Facebook Help Center for more information. Katso myös. diptyykki. tetraptyykki.. Moni taiteenala käyttää nykyisin triptyykki-sanaa. Sillä voidaan tarkoittaa melkein mitä tahansa kolmiosaista teosta. #esotericforest #esoteerinenmetsä #forest #metsä #esoteric #esoteerinen #trees #prangli #estonia #viro #island #dark #mystic #puut #nature #landscape #tetraptyykki #tetraptych

WikiZero - Triptyykk

#senetti #flower #kukka #flowers #kukkia #pink #purple #vaaleanpunainen #summer #colorful #colors #tetraptyykki #tetraptych #satamasaari #naturelovers Keskiajalla oli yleistä pitää kirkossa pyhäinjäännöksiä. Jos kirkossa oli muita kirkkoja vähäisempi pyhäinjäännös, haluttiin korvikkeeksi tehdä alttarin takareunasta kohoava kaunis maalaus, retaabeli. Se edellytti että samaan aikaan tapahtui muutos alttarin paikassa. Aiemmin alttari saattoi sijaita keskellä kirkon keskilaivaa tai keskilaivan ja kirkon itäpäässä olevan puoliympyränmuotoisen apsiksen välissä. Alttari siirrettiin lähelle kirkon itäseinää, jolloin sen takana oli oiva paikka hartauskuville. Seinämien koko kasvoi vähitellen ja niiden kehyksiin alettiin liittää veistoksia. Maalausten näyttävyyttä lisättiin kiinnittämällä sivuille pienemmät maalaukset. Tällaista kolmesta osasta koostuvaa maalausta kutsutaan triptyykiksi. Siipialttarista eli alttarikaapista tuli 1300-luvulla suosittu. Se koostuu kolmesta osasta: alttaripöydälle sijoitetusta jalustasta (predella), jossa säilytetään pyhäinjäännöksiä; jalustan päällä keskiosana olevasta veistosryhmästä (corpus) ja siivistä (alae), joilla keskiosa peitetään niin että kirkossakävijät näkevät veistokset vain juhlapäivinä. Tyypillisen 1400- ja 1500-luvun siipialttarin kiinteän keskiosan veistosryhmä saattoi kuvata esimerkiksi Neitsyt Marian kuolemaa. Siipien sisäpuolella oleva korkokuva eli reliefi kuvasi hänen elämäänsä, samoin kuin teki siipien ulkopuolen maalaus. Tällaisen kokonaistaideteoksen yläosan muodosti korkea goottilainen veistoskoristelu. Katso myös. diptyykki. tetraptyykki. triptyykki Kyllä - Wikipedian mukaan siis neliosainen maalaus on nimeltään tetraptyykki (tetraptych in engelska). No joo, tulipahan taas kokeiltua Lightroomin Print-ominaisuutta. Kuvat syntyivät vapaapäivän kävelyllä..

Triptyykki on kolmiosainen maalaus tai kirkon alttarin läheisyyteen sijoitettu koristeellinen rakennelma. Sana tarkoittaa sekä esinettä itseään että sen kolmiosaista muotoa. Varhaisten triptyykkien kuvaama aihe oli aina uskonnollinen. Vuosisatojen kuluessa niiden tekotapa, koko ja materiaali vaihteli, vain sommittelun kolmiosaisuus säilyi samana. Lähteenä on käytetty hakusanoja alttari, pyhäinjäännös, retaabeli tai triptyykki seuraavissa teoksissa:Elokuva-alalla varhainen triptyykki on ranskalaisten Abel Gancen ja Andre Debrien vuonna 1926 patentoima, kolmen projektorin avulla toteutettu laajakangaselokuva. Siinä kuva voi olla yhden leveän kuvan muodostava panoraama tai se voi koostua kahdesta tai kolmesta erilaisesta kuvasta. Gancen vuonna 1927 valmistunut elokuva Napoléon hyödynsi tätä tekniikkaa. Triptyykillä voidaan tarkoittaa myös kolmesta lyhytelokuvasta koostuvaa elokuvaa. Lisäksi triptyykiksi kutsutaan sitä kun tavallisen elokuvan kuva koostuu kolmesta erilaisesta vierekkäin olevasta osasta.

This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit).Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Valokuvat, jotka ovat merkitty avainsanalla: tetraptyykki Valokuvauksessa triptyykiksi kutsutaan kolmeen osaan jaettua tai kolmesta vierekkäisestä kuvasta koostuvaa valokuvaa. Sanaa käytetään myös kirjapainoissa. Siellä se on eräs onnitteluadressin tai muun samankaltaisen kortin muoto.

Diptyykki - abstrakti akryylimaalaus kankaall

Tyypillisen triptyykin keskiosana on kiinteä kehystetty maalaus. Keskiosan molemmille sivuille on saranoitu maalaus, joka kehyksineen on yhtä korkea kuin keskiosa, mutta jonka leveys on vain puolet keskiosan leveydestä. Maalausten muoto on suorakulmainen keskiosan ollessa usein muodoltaan lähes neliömäinen. Laita- eli siipikuvat voidaan kääntää keskiosan päälle. Näin maalaukset saadaan suojaan ja voidaan säädellä sitä milloin kuvia voidaan uskonnollisessa tilaisuudessa katsella. Yksi kuuluisimmista suomalaisista triptyykeistä on Ateneumissa näytteillä oleva Akseli Gallen-Kallelan maalaama Aino-taru vuodelta 1891.

Video: #esoteerinen - Instagram Hashtag Picbur

Suggest as cover photo

diptyykki. polyptyykki. tetraptyykki. Lähteet. Lähteenä on käytetty hakusanoja alttari, pyhäinjäännös, retaabeli tai triptyykki seuraavissa teoksiss Moni taiteenala käyttää nykyisin triptyykki-sanaa. Sillä voidaan tarkoittaa melkein mitä tahansa kolmiosaista teosta. Contact Us  |  Company Information  |  Privacy policy  | Last modifications

Triptyykki on kolmiosainen maalaus tai kirkon alttarin läheisyyteen sijoitettu koristeellinen rakennelma. Sana tarkoittaa sekä esinettä itseään että sen kolmiosaista muotoa. Varhaisten triptyykkien kuvaama aihe oli aina uskonnollinen. Vuosisatojen kuluessa niiden tekotapa, koko ja materiaali vaihteli, vain sommittelun kolmiosaisuus säilyi samana.Yksityisissä kappeleissa alkoivat 1400-luvulla yleistyä triptyykit, joissa yhtenä aiheena on lahjoittajan tai koko hänen perheensä muotokuva. Samoihin aikoihin kolmiosainen muoto siirtyi myös maallisiin maalauksiin, kuten muotokuviin. Maalatuissa triptyykeissä alkoi 1400-luvun jälkipuoliskolla yleistyä se, että niiden kolme kuvaa muodostivat yhtenäisen kuvakertomuksen.Saksassa ja Alankomaissa alettiin triptyykkejä tehdä noin vuonna 1300. Niistä tuli pian suosituin alttarilaitteen muoto. Keskiosana oli maalaus tai veistos, siipikuvina aina maalaus, ja myös ulkopuolen koristelu oli tärkeää. diptyykki. polyptyykki. tetraptyykki. Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]. Lähteenä on käytetty hakusanoja alttari, pyhäinjäännös, retaabeli tai triptyykki seuraavissa teoksiss

Pekka Hassinen Photograph

Video: Katso myös[muokkaa muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa muokkaa wikitekstiä]

Olli Mustonen (*1967) - Triptyykki for string orchestra, 2

 1. Pääsiäisen triptyykki osa 3
 2. Pääsiäisen tapahtumat 2: Viimeisellä aterialla
 3. 20 самых ДОРОГИХ КАРТИН мира
 4. Ruusu-Risti: Tietoisuuden tasot
 5. Pääsiäisen tapahtumat 6: Pääsiäisaamun ilo
 6. 10 Самых Простых Картин Проданных За Миллионы
 7. Samsung C24FG70FQU 144hz curved Gaming Monitor unboxing and key features

Top 10 Most Expensive Paintings

 1. Pöytäkone vs. läppäri
 2. Pääsiäisen tapahtumat 5: Pitkäperjantai
 3. Pääsiäisen tapahtumat
 4. Oli Mustonen

Hiljaisen viikon viisi pysäkkiä koulujen, varhaiskasvatuksen, pyhäkoulujen, yms

 1. Pääsiäislaulut
 2. Ilona lukee PEn esitelmän
 3. Pääsiäisen tapahtumat 1: Palmusunnuntai
 4. Steps- Triptyykki osa 2
 5. The War- Triptyykki osa 3
 6. Lasse Kempas - Triptyykki: Sotainvalidin elämäntie 2014
 7. Mad, Horror, Irritating - 100% sure migraines- Triptyykki osa 1

AM ST EURYTHMY: TRIPTYYKKI PERFORMANCE (hIghlight)

 • Jumpru kummitus.
 • Kj kcal muunnin.
 • Kutsu kahdelle.
 • Jobb på astrid lindgrens värld.
 • Monikulttuurikeskus pori.
 • Buffalo weather.
 • Hyra av akelius.
 • Cap autokoulu järvenpää.
 • Klarna pizza.
 • Marimekko kylpytakki hinta.
 • Lääke kovaan hammassärkyyn.
 • Tanzen mainz.
 • Myllyhiihto bussi.
 • Hotelliin kirjautuminen.
 • Hindi suomi sanakirja.
 • Gul motorlampa lyser.
 • Oikotie oulunsalo.
 • Volvo v70 haldex oil change.
 • Putkimies mikkeli.
 • Leivinuunin luukun kiinnitys.
 • 18 vuotiaan velvollisuudet.
 • Nainen varastotyössä.
 • Frauen ulm.
 • Oreo piirakka.
 • Itkuherkkyys ennen plussaa.
 • Lofootit linnut.
 • Kroppsmått kvinna ideal.
 • Sisämaalaus hinta.
 • Neste alahärmä.
 • Mikko rantanen sopimus.
 • Studentenwohnheim steinfurt.
 • Youtube start.
 • Www karmel.
 • Kinderveranstaltungen neumarkt.
 • Kolmipyöräinen moottoripyörä ajokortti.
 • Ladyline martinlaakso.
 • Bio luvil professional 8 kg.
 • Picture editor open source.
 • Izzie and denny.
 • Rundtimmerhus pris.
 • Salmiakki creme brulee.