Home

Adjektiiveja a kirjaimella

Myös täydentäminen kokonaiseksi lauseeksi auttaisi täsmentämään merkitystä: Eväiden syöminen on hygieniasyistä kiellettyä.• Eikö -kin-pääte ole tarpeeton ilmauksessa "juurikin"? • Miksi joskus kuulee esim. urheiluselostajien sanovan "juurikin näin"?Kyllä tulee. Siis näin: Nimeni on Matti, ja asun Keravan keskustassa sijaitsevassa punatiilisessä talossa.Suomen standardisoimisliiton asiakirjaviestintäkomitean suositus kuitenkin eroaa tästä. Se suosittelee käyttämään muotoa nimenselvennys.Myös kysymyksen esimerkit voisi sanoa yksinkertaisemmin: Minulle on siunaantunut viisi tytärtä. Hän on voittanut kaksi maailmanmestaruutta.

Adjektiiveja e kirjaimella

 1. Erilaisia adjektiiveja. - ¿Cómo es José? (Millainen José on?) Opettele myös muunlaisia adjektiiveja kuuntelemalla nämä. Joitakin lauseita voit kuunnella myös tältä sivustolta
 2. (vrt. Adidas : Adidaksen). Virallinen suositus on kuitenkin taivuttaa vähemmän tutut vierasnimet i:tä käyttäen.
 3. Erilaisista viittauksista voi lukea lisää seuraavasta kysymyksestä:Miten pistettä käytetään oikeaoppisesti, kun kappale loppuu suluissa olevaan lähteeseen?
 4. Itse sanoisin toissa kesänä. Toki riippuu hieman puhehetken ajankohdasta, miten selkeitä nämä viittaukset viime ja toissa kesään ovat (ts. miten vähän aikaa kuluneesta kesästä on). Epäselvissä tapauksissa ei oikeastaan auta kuin täsmentää, mistä vuodesta puhutaan.
 5. Sä kirjotit Quoten G kirjaimella... Se kirjotetaan Q kirjaimella, EI G KIRJAIMELLA :DDDD. Teemu Alander. over 1 year ago
 6. un lapsi, vaan

Harmillinen tosiseikka on kuitenkin, että useimmiten kumpikaan näistä ei riitä luotettavasti kertomaan, onko ilmaus yhdyssana vai ei, vaan kirjoitustapa täytyy vain tietää tai tarkistaa sanakirjasta.Jälkimmäinen esimerkki muistuttaa sanajärjestyksensä puolesta niin kutsuttua esittelylausetta, joissa yksiköllinen verbi on mahdollinen. Ainakaan oman tulkintani mukaan se ei kuitenkaan täytä esittelylauseen muita kriteerejä, joten siihen voi soveltaa predikaattiverbin lukua (yksikkö vai monikko) koskevia perussääntöjä.Klaus-nimi koostuu vain yhdestä tavusta – au on diftongi, joten vokaalien a ja u välillä ei ole tavurajaa. Tosin tekstinkäsittelyssä kannattaa huomata, että sanoja ei muutenkaan suositella jakamaan eri riveille vokaalien välistä, vaikka tavuraja sijoittuisikin siihen.Muutamien nimien osalta on kuitenkin katsottu, että yleisnimen mukainen taivutus muuttaisi niiden hahmoa liikaa. Niinpä Auer-nimeä taivutetaan Aueria, Auerin, Auerille jne. Toinen vastaava tapaus on Manner, joka taipuu Manneria, Mannerin. Tällä ne on myös haluttu erottaa sukunimistä Autere ja Mantere.

Viitteetmuokkaa muokkaa wikitekstiä

Sukunimen etuliitteet käyttäytyvät näissä yleisohjeen mukaisella tavalla, eli ne kirjoitetaan tekstin viitteiden alussa isolla alkukirjaimella vain silloin kuin viite muodostaa itsenäisen virkkeen; lähdeluettelossa ne kirjoitetaan pienellä.Välilyönnin tarve liittyy tosiaan siihen, onko kyseessä yhdyssana vai kaksi erillistä sanaa. Kun ilmaus vaalean harmaa kirjoitetaan erilleen, myös lyhennetyssä asussa käytetään välilyöntiä: v. harmaa. Sama koskee myös kylmää beigeä.Finpro.fi-sivustoon kohdistetulla Google-haulla löytyy yhdeksän osumaa taivutusmuodolla Finproon ja vain yksi taivutusmuodolla Finprohon, joten vaikuttaisi siltä, että ainakin tahoa edustavat itse mieltävät nimen yhdistämättömäksi sanaksi. Lopullisen vastauksen saa kuitenkin varmaankin vain kysymällä asiaa suoraan kyseisestä organisaatiosta.

Video: Luokka:Suomen kielen adjektiivit - Wikisanakirj

kirjaimella - Sivistyssanakirja - Suomi Sanakirj

Eri nimien taivutusasut voivat siis olla samannäköisiä – keskenään samalla tavoin taipuvat esimerkkiparin lisäksi muun muassa Riikka ja Riika, Mirkka ja Mirka, Anitta ja Anita jne.Asiasta on olemassa Kielitoimiston ohje. Sen mukaan vierassanoja, jotka selvästi koostuvat kahdesta erillisestä sanasta, taivutetaan jälkiosan mukaan. Tällaisia ovat esimerkiksi kilometri : kilometrejä (kuten metri : metrejä) ja fotosynteesi : fotosynteesissä (kuten synteesi : synteesissä).

Tällaista takaisin-sanan käyttöä tosiaan esiintyy jonkin verran; esimerkiksi eräällä televisiokanavalla todetaan mainoskatkon jälkeen Olemme takaisin. Tätä voidaan kuitenkin pitää turhankin suorana käännöksenä englanninkielisestä alkuperäisilmauksesta.Tämän voi sanoa usealla eri tavalla, joista mikään ei ole se ainoa oikea. Omaan korvaani tosin ainakin jälkimmäinen ilmaus kuulostaa hieman puhekieliseltä; tekstiin kirjoittaisin Minulla on kurkku kipeänä tai Kurkkuni on kipeä.Sana mikään (jonka taivutusmuoto mitään on) sisältää jo itsessään liitepartikkelin -kään, joten siihen ei voi enää liittää sitä toiseen kertaan. Nähdäkseni muoto mitäkään ei myöskään ole mahdollinen.Vastaava ilmaus on koskien. Esimerkkilause "tehtiin ehdotus koskien tarkastajan valintaa" on parempi muotoilla vaikkapa muotoon tehtiin ehdotus, joka koski tarkastajan valintaa tai tehtiin tarkastajan valintaa koskeva ehdotus. Sana rapea on tosiaan adjektiivi, ja suositeltu kirjoitustapa on rapea kaali-kurkku-paprikasalaatti.

Jos toimitaan voimassa olevien suositusten mukaisesti, myöskään viimeistä esimerkkivirkettä ei päätetä kysymysmerkkiin, vaan pisteeseen. Myös imperatiivimuodot, kuten Lue! ovat persoonamuotoisia, vaikka edellä mainittu testauskeino ei toimi niiden kanssa erityisen hyvin.Scrabble-pelin sääntöjen mukaan sanan tulee löytyä sanakirjasta, jotta se voitaisiin hyväksyä, joten näsi ei ikävä kyllä taida kelvata. Molemmat ovat oikein, ja on olemassa myös kolmas, harvinaisempi vaihtoehto: laakereitten. Monilla sanoilla on useita mahdollisia taivutusmuotoja monikon genetiivissä ja partitiivissa (laakereita, laakereja).

Keksikää N-kirjaimella alkavia adjektiiveja Dem

Ruotsin YO adjektiiveja a-j Flashcards Quizle

 1. en (esim. ”12-syntyneet”) hahmottuu mielessäni virheeksi, enkä voi erityisesti suositella tätä kirjoitustapaa.
 2. Kun virkkeessä on viimeisenä pisteellinen lyhenne, virkkeen loppuun kirjoitetaan vain yksi piste. Muiden välimerkkien yhteydessä, esimerkiksi pilkun edellä, lyhenteen loppupiste yleensä säilyy.
 3. Esimerkit Suomen kielen adjektiivit taipuvat pääsanansa luvussa ja sijamuodoissa. Suomen kielessä on joukko taipumattomia adjektiiveja, joita ei pidä sekoittaa adverbeihin

Å - Wikipedi

Yleistyäkseen peruslukemanaama on mielestäni hieman pitkä ja vaikeasti hahmottuva. Kielessähän on jo ennestään sana pokerinaama, joka käsittääkseni viittaa samaan asiaan. Joskus voi puhua myös kivikasvosta.Itse sanoisin siis Avustus on haettavissa XX.X. saakka (= mahdollisuus hakea avustusta on olemassa XX.X. saakka). Jos halutaan käyttää mennessä-sanaa, mielestäni paremmin sopisi jokin nesessiivinen rakenne, kuten on tehtävä: Avustusta on haettava XX.X. mennessä. Etunimen alkukirjainlyhenteissä pisteen jälkeen tulee aina tyhjä väli: V. A. Koskenniemi. Etunimen lyhennettä voi verrata lyhentämättömään sanaan, jonka jälkeen tulee aina tyhjä väli ennen seuraavaa sanaa. Jos kyseessä on yhdysnimi, lyhenteessä ei ole tyhjää väliä. Esimerkiksi Eeva-Riitta Kuusinen lyhennetään muotoon E.-R. Kuusinen. Viraali tulee englannin kielen sanasta viral, ja sen merkitys on tässä "viruksen lailla leviävä". Hitti on alun perin tarkoittanut suosiossa tai pinnalla olevaa musiikkikappaletta, nykyään myös muuta suosittua tuotetta, asiaa tai ilmiötä. Kyllä, uupua-verbillä on tosiaan kaksi merkitystä: ’väsyä’ ja ’olla vailla tai ilman, puuttua’. Kielitoimiston sanakirjasta voi lukea käyttöesimerkkejä molemmista merkityksistä.

Tyylikäs sans serif fontti isolla kirjaimella arkistovektori (rojaltivapaa)

Luulen, että tällaisissa käyttöyhteyksissä engagement-käsitettä ei välttämättä voi suomentaa millään yhdellä ja ainoalla sanalla. Se voi varmaankin tarkoittaa eri asioita käyttöyhteyden mukaan, mutta uskoisin sen viittaavan kehon linjaukseen eli siihen, millaiset ovat kehon osien asento ja sijainti suhteessa toisiinsa (ks. esim. Terveyskirjasto: Alaraajojen linjaus). Details. Title. Adjektiiveja. Description. Millainen Muusi ja muussi käyvät molemmat yhtä hyvin. Ne ovat tosin molemmat arkityylisiä sanoja, ja virallisesti puhutaan perunasoseesta.

Itse kuitenkin käyttäisin tällöinkin kertomerkin ympärillä välilyöntejä, jos luvut ovat tuhansia ja niissä itsessään käytetään välilyöntejä tuhaterottimina: 1 920 × 1 080. kopio: jäljennös, jäljenne; usein = valokopio. Todistuksen kopio. Valo-, hiilipaperikopio. Ottaa kopio asiakirjasta. Kopio Sallisen taulusta. Toisen kilpailijan esitys oli edellisen kopio jäljitelmä. Lisätietoja yhdysmerkin käytöstä yhdyssanoja rinnastettaessa voi lukea tästä Kielitoimiston ohjeesta.

Pelit ja leikit pitkälle automatkalle Yhteishyv

Noudattaisin tässä Kielitoimiston sanakirjasta löytyviä kirjoitusasuja: papakoe, papanäyte jne. Periaatteessa pelkkä meidän välillämme sisältää myös puhuteltavan (= sinä), mutta jos virkkeessä on nimenomaisesti eriteltävä sinä ja me, tehtävä menee hankalaksi. Kielitoimiston ohjeistuksen mukaan tämäntyyppisiä rinnastuksia ei nimittäin voi tehdä, vaan asia täytyisi ilmaista jotenkin toisin:

Miksi venäläiset ja etenkin ukrainalaiset nimet - Suomenkuvalehti

 1. nan:
 2. Kummanlainen on kuitenkin kieliopillisesti aivan mahdollinen ja myös käytännössä käytössä oleva ilmaus.
 3. Vielä havainnollisempaa voisi olla muokata ilmausta suorasanaisempaan suuntaan, jos se vain sopii tyyliin: • 100 euroa/kk huhti-toukokuun ajan • 100 euroa huhtikuussa ja toiset 100 euroa toukokuussa.
 4. juuret ovat latinassa (tinnitus; tinnire 'soida').
 5. issa te, sanottakoon, että esimerkiksi kirjeissä persoonaprono
 6. Muistipeli, jossa adjektiiveja suomeksi ja englanniksi. Kirjoita matematiikkaan liittyvät sanat englanniksi. Kysytty sana joko alkaa tietyllä kirjaimella (BEGIN) tai sisältää kirjaimen (CONTAINS)

Video: Suomen kielenhuoltoon liittyviä Kielitohtorin vastauksia Kielitohtor

Kannattaa myös huomata, että jos sanan esimerkki tilalla on tarkoitus käyttää sivuston osoitetta, ennen viivaa ei tule välilyöntiä: esimerkki.com-sivusto. Minulle sana on tuttu ainoastaan nominatiivialkuisessa muodossaan: turvallisuushakuinen. Ehkä kannattaa käyttää sitä? Jos muotoa turvallisuuden|hakuinen kuitenkin haluaa käyttää, uskoisin, että yhteen ja erilleen kirjoittaminen käyvät kumpikin.Toisaalta verhous tarkoittaa sanakirjan mukaan päällystettä tai peitettä. Verhous-sanan käyttöesimerkkejä:

Lisäksi samaa merkkiä käytetään myös heittomerkkinä, kun sanassa on tavuraja kahden saman vokaalin välissä tai kun taivutetaan tietynlaista vierasperäistä sanaa:Sivulauseen subjekti on tässä virkkeessä siis tarpeen ilmaista pronominia tai muuta sanaa käyttäen: Toin koiran sisälle, jottei se palelisi ulkona. Toin koiran sisälle, jottei eläinpolo palelisi ulkona.Pykälämerkkiinkin tosiaan tulisi lisätä taivutusmuodon mukainen sijapääte, ks. Kielitoimiston ohje. Kirjoitetaan siis §:n mukainen.Ilmauksella kiinalainen uusivuosi taidetaan yleisimmin viitata vuodenvaihteen juhlallisuuksiin. Tällöin sana kirjoitetaan yhteen.

...Netissä eräällä tukiopetussivustolla väitetään, että lauseessa "Tyttö on taitava lukija" sana 'taitava' olisi predikatiivi. Predikatiiviksi ajattelisin itse sanan 'lukija' ja attribuutiksi sanan 'taitava. Miten on?Toppaaminen on sanakirjan mukaan täyttämistä tai pehmustamista. Koska toppatakkia ei topata pehmustamistarkoituksessa vaan lämmön eristämiseksi, käyttäisin tässä mieluummin täyttää-verbiä.

Iso vastaan pieni - korkeakouluopiskelijoiden alkukirjaimet - Kielikell

Voidaan siis käyttää myös ilmausta lääkärissä käynti. Se voidaan joissakin tapauksissa kirjoittaa myös yhteen (lääkärissäkäynti), mutta erilleen kirjoittaminen lienee tavallisempaa. Huomattava, ratkaiseva, vähäinen merkitys. Koulutuksen, ammattitaidon merkitys. Idänkaupan merkitys Suomen teollisuudelle. Ruokavalion merkitys sairauden hoidossa. Asialla ei ole minulle merkitystä. Menettää merkityksensä. Mielestäni tässä voi kuitenkin punnita, kumpi on tärkeämpää: täydellinen kieliopillisuus vai ilmaisun sujuvuus. Ymmärrysongelmiahan tuskin tulee.

Sellaisten rakenteiden kuin olin takaisin käyttöä ei siis suositella. Aiheesta voi lukea tarkemmin Kielikellon artikkelista Milloin takaisin?Siirry linkistä RSS-syötesivulle ja paina Tilaa-nappia saadaksesi tuoreimmat otsikot nopeasti ja vaivattomasti.Pystylaudoituksella vuorattu rakennus, ulkoseinä. Höyhenillä vuorattu linnunpesä. Vuorata uuni tulitiilillä. Vuorata vuoka leivinpaperilla, vuoan reunat taikinalla. Sametilla vuorattu korulipas.

Monesta lyhenteestä on kuitenkin käytössä useampi kuin yksi hyväksyttävä kirjoitusasu. On tyypillistä, että yleisnimien (ryhmä 3) uudet ja muuten tuntemattomat lyhenteet kirjoitetaan aluksi isoin kirjaimin, mutta mitä tutummaksi ne tulevat, sitä tavallisemmaksi tulee niiden kirjoittaminen pienin kirjaimin. Tällaisia ovat esimerkiksi seuraavat lyhenteet (molemmat kirjoitustavat ovat siis oikein): WWW ~ www, DNA ~ dna, AV ~ av. Kielen kannalta molemmat, mittapöytäkirja ja mittauspöytäkirja, ovat aivan mahdollisia ja oikein. Mittauspöytäkirja tosin näkyy olevan yleisemmin käytössä.D-vitamiinihoito kirjoitetaan tosiaan tällä tavalla eli kokonaan yhdyssanaksi. Sanan D-tarraetu merkitystä en tunne, mutta ainakin sanarakenteen perusteella se kirjoitetaan yhdyssanaksi. We always like to be transparent on pricing but we customise each campaign specifically for each client so pricing can differ in many ways , so we highly suggest you complete this form below and one of our..

Magazin.de 3 Adjektiiveja 1 - Järjestä kirjaimet sanoiks

 1. en-johtimella substantiivin (ks. Iso suomen kielioppi). Myös muoto kipua
 2. Oikeinkirjoituksen näkökulmasta nämä ovat aivan oikein. Lisäksi kannattaa kuitenkin miettiä tapauskohtaisesti, ovatko ilmaukset käyttöyhteydessään selkeitä ja tyylillisesti sopivia.
 3. Kyllä, päiväykseen tulee tosiaan piste sekä päivän että kuukauden yhteyteen. Tämä perustuu siihen, että päiväyksissä käytettävät luvut ovat järjestyslukuja (esim. 7.11. ”seitsemäs yhdettätoista”).
 4. • ympäröidä: reunustaa, päällystää, verhota ympäriltä; olla jnk ympärillä, piirittää, saartaa. Aidalla ympäröity varastoalue. Kartassa katkoviivoin ympäröity alue. Solua ympäröivä kalvo. Joka puolelta tulvan ympäröimä [= saartama] kylä. Ihailijoiden ympäröimä [= piirittämä] rocktähti.
 5. Kuten-ilmauksen jälkeen ei Kielitoimiston mukaan tällaisessa tapauksessa yleensä käytetä pilkkua. Pilkuttamista voinee silti tapauskohtaisesti perustella edellä mainitulla painokkuudella. Ainakin oma silmäni hyväksyy myös pilkun virkkeessä Kuten tavallista, äiti suojeli lastaan.
 6. IT-alalla on ilmeisesti aivan yleistä käyttää englannin kielestä mukautettua häkki-sanaa, mutta alaa tuntemattomille tuo termi on kieltämättä melko hämärä. Suomenkielinen Wikipedia-artikkeli käyttää sanaa purkkaratkaisu, mutta se tuo mieleen väliaikaisen hätäratkaisun, jollaisesta ei kaiketi aina ole kyse.

50languages русский - финский для начинающих Прилагательные

Alkutervehdyksissä voi käyttää huutomerkkiä, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto. Alkutervehdyksen jälkeen ei välttämättä tarvita mitään välimerkkiä. Tämä on ehkä se neutraalein tapa. Pilkkua voi käyttää, mutta sen jälkeen teksti aloitetaan pienellä alkukirjaimella.Konsepti-sana on jo vanhastaan tuttu suomessa merkityksissä ’luonnos, käsikirjoitus, suunnitelmat’. Sen sijaan englannissa sen tavallisimmat merkitykset ovat ’thought, idea, notion’. Konsepti-sanaa on käytetty myös suomessa idean ja oivalluksen merkityksessä jo 1970-luvun lopulta alkaen. (Lähde: Kielikello nro 4/1993.)Kyllä voi. Kieltolauseessa voi käyttää kumpaa tahansa taivutusmuotoa:En syönyt paljon/paljoa. Se ei maksa paljon/paljoa. Asialla ei ole paljonkaan/paljoakaan merkitystä.Lähtökohtaisesti yhdyssanaksi: pintaplasmonipolaritoni. Väliviivaa eli yhdysmerkkiä voi kuitenkin käyttää pitkissä tai hankalissa vierassanoja sisältävissä yhdyssanoissa hahmottamisen tukena, jos sen kokee tarpeelliseksi. Kieltämättä tässä hahmotusapu saattaa tulla tarpeeseen.

Tavallisia englannin adjektiiveja

Educational activities of Sini Margi

 1. Nähdäkseni kumpaakin vaihtoehtoa voi käyttää. Muotojen välille voi kuitenkin ainakin periaatteessa hahmottaa pienen merkityseron.
 2. Sanat kanta-asiakastietonne ja sovellukset ovat tässä objekteja (tekemisen kohteita) eivätkä subjekteja, joten ne eivät vaikuta predikaatin lukuun (eli siihen, valitaanko on vai ovat).
 3. Kielihavainnoista voi ilmoittaa täällä: Osallistu yleiskielen seurantatalkoisiin Lisätietoa: Yleiskielen seuranta
 4. [Esimerkiksi] sanat jäähalli, postitalo, kauppatori, keskussairaala, rautatieasema, olympiastadion ovat luokittelevia ilmauksia, mutta ne ovat voineet siirtyä paikkojen tai rakennusten nimiksi. -- Luetellut sanat ovat yksilöiviä (propreja) tietyissä käyttöyhteyksissä. Kun Helsingissä on vain yksi jäähalli, jota sanotaan Jäähalliksi, toinen jäähalli on nimeltään Hartwall Areena.

Tämänkaltaiset ilmaukset voi usein kirjoittaa joko yhteen tai erikseen. Kielitoimiston sanakirjan mukaan esimerkiksi sanat renkaan|vaihto, suunnan|vaihto ja nimen|vaihto voi kirjoittaa joko yhteen tai erikseen. Sama pätee myös kysymyksen ilmaukseen.Jos halutaan olla aivan tarkkoja, sanassa kašmir tulisi Kielitoimiston suositusten mukaan käyttää ns. hattu-s:ää eikä siis sh-kirjainyhdistelmää. Hattu-s-merkki ei kuitenkaan sisälly kaikkiin merkistöihin, ja esimerkiksi html-ympäristössä (verkkosivuilla) on turvallisinta käyttää sh-yhdistelmää.

Sanaluokat: adjektiivit ja sijamuotoja Sanaluokat, Adjektiiveja

Samoin erilleen muissa tapauksissa, joissa huomio ei kohdistu niinkään vaippaan esineenä kuin lapseen: Oletteko vaihtaneet vauvan vaipan yöllä? (Kyse kunkin lukijan tai kuulijan omasta vauvasta, mutta painotus lapsessa eikä vauvanvaipassa esineenä.) Virkkeen loppuun merkitään tällaisissa tapauksissa vain yksi piste. Esimerkiksi lyhenteen tai päiväyksen piste siis sulautuu yhteen virkkeen loppupisteen kanssa.Monikkokin on tietysti mahdollinen, jos kumpikin on vastannut useiden tapahtumien järjestämisestä.Jos sanassa on takavokaaleja eli vokaaleja a, o, u, taivutusvokaali on a. Jos siinä taas on etuvokaaleja eli vokaaleja ä, ö, y, e, i, taivutuspäätteeseen valitaan ä. Vokaalit e ja i ovat kuitenkin siinä mielessä neutraaleja, että ne eivät vaikuta taivutusvokaalin valintaan, jos sanassa on muitakin vokaaleja.

Ilmaus uusi vuosi kirjoitetaan erilleen silloin, kun tarkoitetaan koko tulevaa vuotta, kuten edellä mainitussa toivotuksessa. Vuoden ensimmäisenä päivänä vietettävän juhlan nimi sen sijaan kirjoitetaan yhteen niin yksinään kuin pidempien yhdyssanojen osana: uusivuosi, uudenvuodenpäivä, uudenvuodenyö, uudenvuodenaatto (tai uudenvuoden aatto).Kissansilmällä tarkoitetaan yleisimmin polkupyörän takaheijastinta, mutta sillä voidaan tarkoittaa muutakin (polkupyörän, perävaunun tms.) heijastinta. Näitä tarkennuksia voi siis käyttää, jos haluaa täsmentää tarkoitustaan.Isänpäivä-sanaan on jo ehditty luoda tutkiva silmäys Kotuksen Kieli-ikkunassa, joten kannattanee suunnata katse sinne:Sinne ajaa kolmessatoista tunnissa.Ajomatka ei kestä edes kolmeatoista tuntia.Ajomatka lyheni kolmeentoista tuntiin.Ajomatka piteni kolmellatoista tunnilla.

Siis mitä tutumpi tai ennalta rajatumpi subjektien joukko (= ne asiat, jotka "kuuluvat" tai "sisältyvät") on, sitä todennäköisemmin predikaatti tulee monikkomuotoon. Jos siis hölmöläinen todella on vakiintunut kyläläisten käyttöön eikä se tunnu loukkaavalta, sitä voi toki omassa viestinnässään käyttää. Kannattaa kuitenkin hyväksyä myös se, että joku haluaa käyttää neutraalimpaa hölmöläläinen-nimitystä.Tällaisessa tapauksessa, jossa nimeä edeltää selittävä määrite, voi käyttää pilkkua tai olla käyttämättä. Tarkempi ohje löytyy Kielitoimiston ohjepankista (ks. ohjeen viimeinen kohta). Oikea kirjoitustapa on ananas- tarte tatin. Viiva siis kirjoitetaan kiinni määriteosaan (ananas), ja sen jälkeen jätetään välilyönti ennen monisanaista perusosaa (tarte tatin). Kielitoimiston suositus on, ettei vieraskielisiä nimiä jaettaisi eri riveille. Jos nimi kuitenkin on suomenkielisessä tekstissä aivan välttämätöntä jakaa, voidaan noudattaa suomen mukaista tavujakoa. Kannattaa kuitenkin pitää samalla rivillä sellaiset kirjainryhmät, jotka merkitsevät yhtä äännettä. Tämän perusteella tavuttaisin Wel-chin.

Työntekijälähettiläs/-lähettilyys-kysymystä on pyöritelty näillä sivuilla aiemminkin – kannattaa lukaista tuo aiempi pohdinta. Tietääkseni virallista suositusta ei tätä kirjoitettaessa (tammikuu 2019) ole annettu. Voi olla, että termi jää jossakin vaiheessa unholaan kömpelyytensä vuoksi ja asiasta aletaan puhua eri sanoilla.Jos kuitenkin haluaa selvitä lyhyemmällä ilmauksella, vaihtoehtoina on kirjoittaa jommallakummalla seuraavista tavoista:Kyseessä on sovittu sääntö, eli jossakin vaiheessa suomen kielen ilmausten kirjoitusasuja vakiinnutettaessa (todennäköisesti 1900-luvun alussa) kielilautakunnassa on päätetty, että nämä ilmaukset kirjoitetaan näin.

WHA-pelaajat joiden sukunimi alkaa A‑kirjaimella

 1. Kyllä, paikannimen Virrat illatiivimuoto on Virtoihin: Osa Pohjaslahdesta liitettiin Virtoihin 1970-luvulla.
 2. Jos jollakulla on hyvä ehdotus engagement-sanan suomennokseksi, palautetta voi mielellään lähettää vaikkapa tämän sivuston kysymyslomakkeen kautta.
 3. Kielitoimiston ohjeesta.
 4. Sanalla se (tässä taivutetussa muodossa siihen) viitataan yleensä edeltävistä substantiiveista siihen lähimpään mahdolliseen, mutta sillä voidaan viitata muual­le­kin. Lukija hahmottaa tekstin sen mukaan, mihin se hänen käsityksensä mu­kaan voi järkevästi viitata.
 5. Ilmaus tulee sanoista suhteellisen ja kohtalaisen, mutta lyhentämätöntä versiota ei käytetä. Jos haluaa käyttää tyyliltään virallisempaa ilmausta, voi käyttää esimerkiksi sanoja suhteellisen, verraten, aika, kohtalaisen, varsin, melko.
 6. yks. nom. taipale yks. gen. taipaleen yks. part. taipaletta yks. ill. taipaleeseen mon. nom. taipaleet mon. gen. taipaleiden, taipaleitten mon. part. taipaleita mon. ill. taipaleisiin, taipaleihin

Muuten oikein, mutta viivan ympärille ei tarvita välilyöntejä. Kirjoitetaan siis Lahden ranskalais-suomalainen yhdistys ry. Rekisteröidyn yhdistyksen lyhenteen voi kirjoittaa joko pisteettömänä tai pisteellisenä (ry tai ry.). Suositusten mukaan galaksien, planeettojen ja tähdistöjen yms. nimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella (ks. ohje). Mielestäni myös Paikallisen kuuman kuplan ja Paikallisen ryhmän voisi kirjoittaa isolla. Isolla kirjoitettavan erisnimen ja pienellä kirjoitettavan yleisnimen raja on häilyvä, mutta jos kyse on tarkkaan identifioitavissa olevasta asiasta, tulkinta erisnimeksi on perusteltua (ks. erisnimen määritelmä). Tutkintojen nimet kirjoitetaan suomen kielessä pienellä alkukirjaimella, joten ainakin kielenhuollon näkökulmasta teksti on tältä osin kirjoitettu oikein.Kyseessä on yhdyssana, joten ilmaus kirjoitetaan yhteen. Koska tämän yhdyssanan alussa on vierassana, selvyyden vuoksi sanan keskellä voi käyttää viivaa eli yhdysmerkkiä (ks. Kielitoimiston suositus). Mahdollisia kirjoitustapoja ovat siis kašmiroloasu ja kašmir-oloasu.Yhdysverbit, kuten täytäntöönpanna, eivät ole suomen kielelle luontaisia muotoja, ja useimmiten on suositeltavaa purkaa ne kahdeksi sanaksi. Tässäkin on siis luontevampaa käyttää ilmausta panna täytäntöön.

Kirje X Isolla Kirjaimella - Ilmainen vektorigrafiikka Pixabayss

Vatupassi taitaa tulla ruotsin kielen samaa asiaa tarkoittavasta sanasta vattenpass. Sana vatupassi on arkinen, ja ”virallinen” muoto on tosiaan vesivaaka (ks. Kielitoimiston sanakirja).Sinänsä viimeistä edellinen on aivan pätevä tapa ilmaista, että joku tai jokin sijoittuu järjestyksessä välittömästi ennen viimeistä. Kieltämättä toiseksi viimeinen kuitenkin useimmiten ilmaisee saman asian helppotajuisemmin, mikä puoltaa sen käyttöä etenkin erityistä selvyyttä vaativissa tilanteissa ja teksteissä. Positiviisia n : llä alkavia adjektiiveja. Se olisi ollut kyllä hyvä sana, koska siitä olisi saanut kehitettyä kauniin, nauravaisen, naurettavan ja ihan vaan nauriksen eli juurikasvin jonka

Arvoituksia Oppi&ilo Miten vesi kirjoitetaan kolmella kirjaimella

Lisäksi päälauseiden pilkutukseen vaikuttaa vielä yksi asia: lauseiden pituus. Jos esimerkkivirkkeen molemmat lauseet olisivat hyvin lyhyitä, pilkun voisi jättää pois, vaikka muut kriteerit eivät täyttyisikään: Nimeni on Matti ja asun Keravalla.Sanassa olevat vokaalit määräävät sen, käytetäänkö taivutuksessa a:ta vai ä:tä. Hieman yksinkertaistaen: Tein haun Kielitoimiston sanakirjaan niin, että laitoin hakutavaksi ”Tarkennettu haku” ja sieltä ”Etsi ei-yhdyssanahakusanoista”. Hakusanaksi laitoin *talo (alussa tähtimerkki eli asteriski). Tämä tuo näkyviin kaikki yhdistämättömät sanat, joiden lopussa on -talo. Kun alkamis- ja loppumispäivä ovat eri vuosina, on selkeintä kirjoittaa molemmat vuodet näkyviin: 17.3.2019–12.1.2020.

Käyntikortin asetteluun tai sen tietojen keskinäiseen järjestykseen ei varsinaisesti oteta kantaa kielenhuollon suosituksissa, ja oppiarvojen järjestyksen voineekin valita vapaasti omista lähtökohdistaan käsin. Luontevalta tuntuisi mainita ensimmäisenä se, joka on relevantimpi senhetkisen tilanteen kannalta tai jota muutoin haluaa tuoda korostetummin esiin. Vaikka lauseessa on kaksi rinnasteista subjektia, tällaisessa rakenteessa ne ilmeisesti hahmottuvat kielitajussa yhteen kuuluvaksi toiminnaksi, jota yksikön partitiivissa oleva predikatiivi sitten kokonaisuutena luonnehtii.Valtaosa ystävällinen-loppuisista adjektiiveista on markkinoinnin luomuksia. Ympäristö-, luonto- ja vesistöystävällinen ovat mainostajan kannalta ilmeisesti käteviä ja turvallisia adjektiiveja, koska niiden merkitys ei ole täsmällinen: niillä voidaan tarkoittaa paitsi kokonaan saastuttamattomia myös ympäristöä vain vähän kuormittavia tuotteita tai menetelmiä. Ympäristöystävällisen suosioon vaikuttanee myös se, ettei sen tilalle ole osoitettavissa käyttökelpoista muuta adjektiivia, vain sanaliitto ympäristöä säästävä (asiaa pohdittu mm. Kielikellossa 2/91 s. 32).

S kirjaimella - YouTub

Joskus kuitenkin jompikumpi kirjoitustapa on sopivampi. Konkreettiset käyttöesimerkit auttaisivat arvioimaan asiaa tarkemmin, mutta uskoisin, että erilleen kirjoittaminen sopii useimpiin yhteyksiin.Ratkaisu löytyy oikeastaan edellisten kirjoitusasujen loppupuolelta: englannissa venäjän kyrillistä kirjainta х, jota suomessa merkitään h:lla, merkitäänkin kh:lla. Siksi Mihail Hodorkovski on englanniksi Mikhail Khodorkovsky, ja pasha on paskha.Tällaisessa tapauksessa sekä päivämäärän piste että huutomerkki säilyvät, eli kirjoitetaan 1.1.!Joskus merkityseroa ei erityisemmin ole, vaan kirjoitustavan voi valita melko vapaasti. Kielitoimiston sanakirjan mukaan voidaan kirjoittaa joko asunnon ovi, hissin ovi, auton ovi tai asunnonovi, hissinovi, autonovi. Myös ilmauksen varaston ovi voi kirjoittaa yhteenkin: varastonovi.Lisäys 12.2.2018: Kannattaa kuitenkin huomata, että muun muassa hallituksen esityksessä tieliikennelaiksi tätä termiä pidetään vanhentuneena. Sen sijaan puhutaan esimerkiksi kävely- ja pyöräteistä.

Ison suomen kieliopin verkkoversiossa on tarkempi kuvaus kielto- ja myöntöhakuisuudesta sekä kieltohakuisista adjektiiveista.Vielä 80-luvulla ruuan-taivutusta koetettiin silti pitää poissa painetusta tekstistä (Kielikello 2/1983):Ranskankielinen nimi Yves lausutaan suurin piirtein ”iv”, eli lopussa ääntyy konsonantti, vaikkakin eri konsonantti kuin kirjoitusasussa. Tällöin taivutuksessa käytetään apuna sidevokaalia i: Yvesin. Heittomerkkiä käytettäisiin, jos nimen ääntöasu loppuisi vokaaliin, esimerkiksi Poirot'n (”puaroon”).

Tällaisessa tapauksessa vinoviiva ei ilmaise eri vaihtoehtoja vaan kahden tekijän suhdetta. Kielitoimiston ohjeet eivät tässä kohdin ole täysin kattavat, mutta tässä yksi tulkinta:Toisena vaihtoehtona on käyttää vaihteluvälin merkkinä ajatusviivan sijaan kolmen pisteen merkkiä (…, tuotetaan näppäimillä Alt + 0133). Välilyönnit laitetaan samoin kuin ajatusviivaa käytettäessä. Tietysti alkukieltä mukailevan lokaalitiimi-sanan käyttö globaalitiimin rinnalla toisi sananvalintaan tietynlaista symmetriaa. Vaikka kielenhuollossa on periaatteena suosia kotoperäisiä vastineita silloin, kun se on mahdollista ja tarkoituksenmukaista, myös muunlaiset valinnat voivat olla perusteltavissa.

Kuten Iso suomen kielioppi kuitenkin kertoo, muotojen merkitysero voi myös olla lähes olematon. Näin on myös tässä tapauksessa – voidaan sanoa joko useita ihmisiä tai useat ihmiset merkityksen siitä muuttumatta.Kyseinen sanamuoto voi kieltämättä johtaa harhaan. Selvempää olisi puhua esimerkiksi tapahtumista, jotka järjestetään tammi-, helmi- ja maaliskuun viimeisenä tiistaina. Hei! Alkuperäinen, jo itsessään arkinen ilmaus kuuluu "ja niin poispäin", ja sen merkitys on suunnilleen 'ja niin edelleen' tai 'ja muuta sellaista'. "Niin päin pois" lienee myöhempi variaatio tästä. Entä sitten Täällä Pohjantähden alla ‑teoksen ensimmäinen lause ”Alussa olivat suo, kuokka ja Jussi” (vrt. Raamatun ”Alussa oli Sana”)? Onko se eksistentiaalilause, ja pitäisikö predikaatin siten olla yksikkömuotoinen oli? Näin on joskus esitetty.

Et varmastikaan ole ainoa, jonka mielestä ”elämänkerta” olisi luontevampi muoto kuin suositeltu elämäkerta. Tästä kertoo esimerkiksi tämä Kielikello-kysymys. Kielenhuollon normeja voi toki rikkoa tietoisesti, mutta ehkä gradu ei ole paras paikka tällaiseen kannanottoon, varsinkaan jos käsite toistuu usein. Kieliopillisesti kumpikin on oikein; ei ole todellista on vain uudempi ja "trendikkäämpi" tapa ilmaista sama asia.Diftongien muistamiseen tai täsmällisen tavutuksen oppimiseen ei taida olla tarjolla sitkeää kertausta parempaa keinoa. Toki äidinkielisen suomenpuhujan kielikorva tavallisesti kuulee jonkinlaisen eron diftongin ja ei-diftongin välillä, ja tavutus on osin automaattista. Nykyään myönnetään, että tavu on myös rytmiyksikkö, ja siksi monissa tapauksissa hyväksytään useampi kuin yksi tavutustapa.Molemmat ovat aivan mahdollisia. Jos jotakin merkityseroa halutaan löytää, voidaan ajatella, että ensimmäisessä vaihtoehdossa korostuu virasto lähettäjänä (vrt. kirje tädiltä) ja toisessa lähettämisen paikkana. Käytännössä merkityseroa ei ole.

Sanoilla pituus, leveys, korkeus ja syvyys ei ole virallisia lyhenteitä, jotka olisi esitelty Kielitoimiston lyhenneluettelossa. Jälkimmäisessä tapauksessa kirjoittaisin mieluummin esimerkiksi verenpaine noin 134/85 tai verenpaine luokkaa 134/85.Liikuntamuotoa tarkoittavasta pilates-sanasta ei valitettavasti ole mahdollista ainakaan kovin luontevasti johtaa verbiä eli tekemistä tarkoittavaa sanaa. Jotkut puhuvat leikillisesti ”pilatoimisesta”, mutta se ei ole yleisesti käytössä oleva sana. Tekeminen täytyy siis tässä tapauksessa ilmaista jotenkin toisin – yleisimmin käytetään rakennetta harrastaa pilatesta.Perinteisesti Elias on taivutettu Elias : Eliaan, mutta nykyään on yleistymässä taivutus Elias : Eliaksen. Molemmat ovat siis mahdollisia.Sinänsä sitten-partikkelilla ja -pa-liitepartikkelilla on tällaisissa lauseissa samanlainen tehtävä, joten ainakaan periaatteessa molempia ei ole välttämätön käyttää.

Oman kokemukseni mukaan mennessä-ilmaisulla tarkoitetaan kuitenkin käytännössä lähes aina samaa kuin viimeistään-ilmaisulla (= viimeistään mainittuna ajankohtana). Kielitoimiston ohjeen mukaan myös hallintopäätöksissä asia tulkitaan näin. Tämän perusteella arvelen, että tekstin kirjoittaja on tarkoittanut, että toimituksen on määrä tapahtua viimeistään 20.1. Tavallisinta on käyttää yksikköä (tässä sydämessämme), kun puhutaan asioista, joita jokaisella on vain yksi. Usein myös monikko on mahdollinen, ja onkin osittain makuasia, kumpaa haluaa käyttää. Selvimmin tarkoitteellisia ovat ne substantiivit, jotka viittaavat konkreettisiin olioihin: elollisiin olentoihin tai elottomiin esineisiin. Abstraktisilla substantiiveilla (esim. ajatus, luulo, tunne, tosiseikka) ei ole.. Pilkullinen vaihtoehto perustuu siihen, että lauseiden voi katsoa olevan rakenteeltaan kokonaisia, vaikka näkyvää subjektitekijää ei ole (esim. ajattelet, koetat = sinä ajattelet, sinä koetat).

Havainnollistetaan tätä esimerkein. (Oikeasti seuraavissa esimerkeissä olisi parempi käyttää tai-sanaa vinoviivan sijaan, mutta se on toinen juttu.)Käytännön kielenkäytössä raja ei ole näin selvä. Keväällä 2012 suomen kielen lautakunta käsitteli näitä sanoja ja lievensi sääntöjä vastaamaan todellista käyttöä. Nyt on siis mahdollista kirjoittaa joko jotkut tekijät tai jotkin tekijät. Aiheesta voi lukea lisää tästä ohjeartikkelista.Tulkitsen tässä kysyttävän, miten virke kuuluu, kun lauseke joku porvoolainen bussi muutetaan partitiivimuotoon. Virke kuuluu silloin näin: Hän odottaa jotakin porvoolaista bussia. Lisäksi kostua-verbillä on merkitys 'hyötyä, voittaa, saada etua', jota kastua-verbillä taas ei ole. Muodot vitonen, kutonen, seiska, kasi, ysi ovat ainakin Kielitoimiston sanakirjan mukaan tyyliltään arkisia.

Arkikielessä molemmat tuntuisivat käyvän, mutta Kielitoimiston sanakirjan mukaan jäämä-sanalla on melko erikoistunut merkitys: sitä käytetään ensinnäkin elintarvikkeeseen lisätyn vierasaineen jäännöksestä ja toiseksi kirjanpitoterminä (alijäämä, ylijäämä). Ehkä varminta on siis käyttää yleisempää jäännös-sanaa.Minusta tämä tulkinta edellyttäisi, että sana reaktio itsessään kuvaisi aina ja ainoastaan vastustavaa tointa. Näinhän ei ole, vaan reaktio voi yhtä hyvin olla myönteinenkin. Reaktion vastakkaisuutta ilmennetään sitten tuolla vasta-sanalla. The number π (/paɪ/) is a mathematical constant. It is defined as the ratio of a circle's circumference to its diameter, and it also has various equivalent definitions. It appears in many formulas in all areas of mathematics and physics. It is approximately equal to 3.14159 • (sammale), sammaleen, sammaletta, sammaleeseen, sammaleet, sammaleiden/sammaleitten, sammaleita, sammaleisiin/sammaleihin.Kielitoimiston sanakirjan mukaan oikea muoto on seisokki ('teollisuuslaitoksen pitäminen pysäytyksissä määräajan menekki- tai muiden vaikeuksien vuoksi').

Koska tutkintonimikkeiden alkukirjainlyhenteet ovat tyypillisesti isokirjaimisia, suosittelisin kirjoittamaan tämänkin nimikkeen isoin kirjaimin (MG). Omistusliitteen käyttö on yleiskielessä edelleen suositeltavaa, joten kannattaa kirjoittaa näin: Nämä asiat tulevat vaikuttamaan meidän välisiimme sopimuksiin.

Kyllä voi. Tällöin päälauseiden rajalta jätetään tosiaan pilkku pois, koska sivulause toimii päälauseiden yhteisenä lauseenjäsenenä. Lauseiden järjestyksen kääntäminen ei muuta tilannetta, koska niiden suhteet säilyvät ennnallaan. Sisustamiseen kuuluu muun muassa seuraavien elementtien valinta: – pintamateriaalit – kalustus – tekstiilit – valaistus. Sellaisissa pienin kirjaimin kirjoitettavissa lyhenteissä, joista on olemassa myös isokirjainversio • cd (~ CD) • tv (~ TV) • dna (~ DNA) • alv (~ ALV) Myös keskenään rinnasteiset yhdyssanan alkuosat liitetään toisiinsa yhdysmerkillä. Sen sijaan niiden ja jälkiosan väliin ei yleensä tule yhdysmerkkiä:

Kielitoimiston ohjepankin ensisijainen suositus on kirjoittaa tällaiset tapaukset niin, että yhteinen osa toistetaan: klassista hierontaa ja urheiluhierontaa.Tässä ehdottaa- ja koordinoida-verbejä ei tosiaan voi rinnastaa kysyjän esittämällä tavalla, koska verbejä seuraavat määritteet ovat keskenään erilaiset. Käytännössä näitä määritteitä joutuu siis tavalla tai toisella toistamaan.Vuodenvaihteen juhlien nimiin liittyviä oikeinkirjoitusvinkkejä voi katsoa täältä tai tekstimuodossa täältä. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Tiesitkö tämän? -sarjassa on käsitelty härkäviikkoja lyhyesti. Artikkelissa sanotaan näin: Automotive-nimessä ristiriitaa kirjoittamisen ja lausumisen välillä ei kuitenkaan ole, vaan kaikki nimen vokaalit niin kirjoitettuna kuin äännettynäkin puoltavat -a-taivutuksen valitsemista.

Kielitoimiston sanakirjan mukaan molemmat kirjoitustavat ovat mahdollisia, eli voidaan kirjoittaa oman valinnan mukaan joko asvaltti tai asfaltti.Tiedossani ei valitettavasti ole yksittäistä sanaa, jolla voisi kuvata tätä ilmiötä. Käytännössä termi täytynee valita aina erikseen käyttöyhteyden mukaisesti. Joissakin yhteyksissä (esim. atooppinen ihottuma, psoriasis, reuma) puhutaan akuutista tai aktiivisesta tulehdusvaiheesta. Joskus voidaan puhua myös (oireiden) hetkellisestä ilmaantumisesta tai pahenemisesta, pahenemisvaiheesta, ärtymisestä ja ehkä myös kohtauksesta.Kielitoimiston sanakirja nimittäin antaa verbille vuorata seuraavanlaisen merkityksen: 'peittää, verhota rakennuksen ulkoseinä tai ontelon, kotelon tms. sisäseinä verhous- tai sisustusmateriaalilla'. Vuorata-verbin käyttöesimerkkejä:1) Tavuraja on aina konsonantin ja vokaalin yhdistelmän edellä. 2) Tavuraja on sellaisten eri vokaalien välissä, jotka eivät muodosta diftongia.Tämänkaltaisia ilmauksia kutsutaan kiteymiksi, koska ne ovat eräällä tavalla kiteytyneet, kivettyneet tai jähmettyneet muotoonsa. Esimerkiksi juuri parhaillaan-ilmausta tulee käytettyä itsenäisenä sanana ajattelematta, että kieliopillisesti se on paras-sanan monikon taivutusmuoto (parha|i|lla), jonka perässä on vielä kolmannen persoonan omistusliite (parha|i|lla|an).

Sen sijaan U-johdin, jollainen on esimerkiksi sanassa nousu, voi liittyä vain tietyntyyppisiin verbeihin. Osa näistä verbeistä on monitavuisia, osa kaksitavuisia. Kivuta ei kuulu niihin verbeihin, joista voi muodostaa U-teonnimijohdoksen.Mieluiten erilleen: mieleen jääneestä. Tähän pätee sama vastaus kuin aiempaan kysymykseen partisiippi-ilmauksen kirjoittamisesta ("Huostaanotettu vai huostaan otettu?").Kielitoimiston ohjeen mukaan tämän lyhenteen voi kirjoittaa joko iso- tai pienikirjaimisena, ja sitä taivutetaan pelkän i-sidevokaalin avulla: ISISin, ISISiä tai Isisin, Isisiä. Myöskään taivutusmuotoja Isiksen, Isistä ei voi pitää suomen kielen kannalta virheellisinä.

 • Ray pikapokeri palautusprosentti.
 • Maailman uskonnot dokumentti.
 • Kylmäluoma aukioloajat.
 • Sc urbans 08.
 • Döner harju lammaslautanen.
 • Naisen mies.
 • Expedia peruutus.
 • Oregon historia.
 • Nauris grillissä.
 • Himalajan ruususuola terveys.
 • Saako roskiksesta ottaa tavaraa.
 • Keskon työturvallisuusohjeet.
 • Calle ocho miami.
 • Sloppy joe lopettaa.
 • Pientä suolaista tarjottavaa juhliin.
 • Petrinin kukkula praha.
 • Hp 15 bw036no kokemuksia.
 • Jukka chydenius kokemuksia.
 • Rintaan pistää kun hengittää syvään.
 • Pixum kalender.
 • Kimono ohje.
 • Hiuskorut letteihin.
 • Vaavisänky palautus.
 • Operaatio äiti ero.
 • Herakles 12 stordåd.
 • Paras konjakki 2017.
 • 3kk ilman tupakkaa.
 • Koripallot netistä.
 • Laboratoriohoitaja rasisti.
 • Tummennus spray motonet.
 • Rallisprint marttila 2017.
 • Irlanninsusikoira koko.
 • Macbook air 13 akku.
 • Seniorifoorum matkat.
 • Valmis glaseerauskastike.
 • Kahvi diabetes.
 • Finnlines tax free hinnasto.
 • Ihoon jää kuoppa.
 • Slim mill gorilla.
 • Urtekram tahini.
 • Thermox lisätiiviste.